Cele mai citite
 


În România nu au fost semnalate cazuri de gripă umană cu virus de la porcine
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - În România, nu au fost semnalate, până în prezent, cazuri de gripă asemănătoare cu cele din SUA şi Mexic.

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat comitetul de coordonare pentru implementarea măsurilor de prevenire şi control al unei posibile apariţii de astfel de cazuri.

Comitetul a avut o primă şedinţă, reprezentanţii acestuia participând şi la teleconferinţa organizată de Comisia Europeană prin sistemul european de alertă precoce pentru bolile transmisibile (EWRS). La teleconferinţă au fost furnizate date privind ultimele evoluţii din SUA şi Mexic, precum şi măsurile ce vor fi luate la nivel european.

 

Comitetul de coordonare a decis intensificarea supravegherii îmbolnăvirilor prin gripă în perioada următoare, aşa cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informarea sistemului de sănătate publică privind măsurile profilactice aplicabile şi paşii necesari detecţiei, tratamentului şi îngrijirilor pentru eventualele cazuri înregistrate, evaluarea nevoilor imediate de îngrijiri şi tratament, informarea populaţiei privind modalităţile de transmitere şi prevenire a gripei, informarea călătorilor privind deplasările dinspre şi spre zonele cu risc.

Până în momentul de faţă, în Europa nu au fost semnalat cazuri de infectare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri de prevenire a apariţiei gripei porcine Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a luat luni primele măsuri de prevenire şi control al apariţiei cazurilor de gripă umană cu tulpină de origine porcină. Comitetul a stabilit, în primă fază, paşii care trebuie urmaţi în identificarea, transportul şi modalităţile...
România este pregătită pentru o eventuală pandemie de gripă Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în România nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul virus gripal şi nu există nicio suspiciune până în acest moment.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere monitorizarea atentă şi raportarea rapidă a cazurilor de gripă aviară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut tuturor statelor să monitorizeze atent epidemiile de gripă aviară, de la păsările sălbatice şi de la fermele avicole, şi să raporteze imediat orice cazuri înregistrate la oameni, avertizând: ''Nu ne putem permite să nu ţinem cont de avertismentele timpurii''...
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.