Cele mai citite
 


Maramureş: Lipsă de personal în spitale
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorii spitalelor din judeţul Maramureş au solicitat Direcţiei de Sănătate Publică deblocarea a 420 de posturi în diferite profile de activitate.
Este vorba despre 104 medici, 206 asistenţi medicali, 104 personal auxiliar şi şase ambulanţieri. Cele mai multe solicitări au venit din partea Spitalului orăşenesc din municipiul Sighetu Marmaţiei, unde este nevoie de 184 de posturi, respectiv 28 de medici, 111 asistenţi, 45 personal auxiliar, precum şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, care are nevoie de 68 de noi angajaţi, respectiv 37 de medici, 30 personal sanitar mediu şi un ambulanţier.
Lipsa medicilor se simte cel mai acut în secţiile de medicină de urgenţă, alergologie şi neurochirurgie.
'Situaţia solicitărilor privind deblocarea acestor posturi a fost trimisă Ministerului Sănătăţii la începutul săptămânii. Vom vedea exact ce răspuns ni se va da şi apoi vom demara întreaga procedură, adică deblocarea posturilor şi organizarea de concursuri', a declarat, miercuri, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Călin Man.
Acesta consideră că multe posturi ar putea rămâne neocupate chiar după concurs, în condiţiile în care tot mai puţine cadre medicale vor să muncească în spitale preferând un loc de muncă din străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Gorj: Lipsa de personal din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, suplinită prin munca a 22 de voluntari Douăzeci şi doi de voluntari, absolvenţi ai şcolilor postliceale de asistenţi, lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu pentru a suplini, într-o oarecare măsură, lipsa de personal cu care se confruntă cea mai mare unitate medicală din judeţ, a declarat miercuri, managerul unităţii, Tiberiu...
Maramureş:Medicii din cadrul SJU Baia Mare au refăcut cu succes buza unei femei muşcate de un cal O bătrână din satul maramureşean Cupşeni a fost internată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare după ce a fost muşcată de faţă de calul din gospodărie. Chirurgii au reuşit, vineri, în urma unei intervenţii complicate, care a durat mai bine de trei ore, să-i refacă buza, smulsă pur...
Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
Zeci de asistenţi medicali din Maramureş au plecat să muncească în străinătate Peste 60 de asistenţi medicali din Maramureş şi-au găsit de la începutul acestui an un loc de muncă temporar în Marea Britanie, potrivit reprezentanţilor Ordinului Asistenţilor Medicali.