Cele mai citite
 


Mark Gitenstein: Sistemul de sănătate şi cel de educaţie publică au probleme în România
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul de sănătate şi cel de educaţie publică nu funcţionează în România şi au probleme, a afirmat miercuri ambasadorul Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, cu ocazia vizitei efectuate la Complexul Educaţional Lauder-Reut alături de soţia sa, Elisabeth Gitenstein.
Mark Gitenstein este de părere că românii au puţină experienţă în conducerea instituţiilor publice care sunt transparente, creative şi receptive.
În opinia ambasadorului SUA la Bucureşti, de la Revoluţia din decembrie 1989 'nimic nu s-a schimbat cu adevărat pentru cel puţin zece ani'. El crede că, odată cu alegerea fostului preşedinte Emil Constantinescu, lucrurile au început să se schimbe, că românii au avut doar zece ani pentru schimbări şi că în SUA a fost nevoie de o sută de ani pentru acestea.
'Un bun exemplu de ceva ce funcţionează este aici în camera aceasta', a spus Mark Gitenstein, referindu-se la Complexul Educaţional Lauder-Reut.
Nu în ultimul rând, el a menţionat că, între calităţile pe care trebuie să le aibă un ambasador se află abilitatea de a asculta şi de a fi deschis la minte.
La rândul său, Elisabeth Gitenstein a spus că adoră să fie în Bucureşti, însă a mărturisit că cel mai mult îi lipsesc copiii şi nepoţii ei din SUA.
Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Complexul Educaţional Lauder-Reut, a precizat că peste 320 de preşcolari şi elevi de diferite religii urmează cursuri la grădiniţă, şcoala şi liceul din complex.
Fundaţia Ronald S. Lauder România şi Institutul Diplomatic Român, împreună cu Universitatea Media, au încheiat parteneriate în educaţie care oferă, de patru ani, cursuri extracurriculare de diplomaţie şi relaţii internaţionale la liceul Lauder-Reut. Aceste cursuri, împreună cu cele de engleza afacerilor, oferit de British Council, constituie o premieră în învăţământul liceal din ţară şi din străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grup de lucru privind corupţia în sistemul de sănătate, organizat de DNA la Bucureşti "Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări" este tema pe care o vor dezbate, luni şi marţi, la Bucureşti, într-un grup de lucru, reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi poliţieneşti din nouă ţări şi de la Comisia Europeană, evenimentul...
Problema discrimănării grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate din România, temă dezbătută în conferinţă internaţională Cercetările şi studiile efectuate relevă că minoritatea roma se confruntă cu probleme nu numai de sănătate, ci şi din punctul de vedere al nevoilor economice pe care membrii acesteia le au, a declarat vineri pentru AGERPRES dr. Eugenia Bratu, de la Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Dr. Geană:Multe spitale internează pacienţi fără a avea personal calificat pentru a rezolva toate problemele Competenţa spitalelor nu este stabilită în România, astfel încât multe unităţi internează pacienţi fără a avea personal calificat pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă aceştia, a declarat, joi, dr. Adina Geană de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul...
MedLife şi Regina Maria: Asigurările voluntare de sănătate comportă riscuri din perspectiva lipsei deductibilităţii fiscale Sistemul Medical MedLife şi Reţeaua de sănătate Regina Maria, primii doi cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, îşi exprimă îngrijorarea în ceea ce priveşte 'tratamentul fiscal aplicabil asigurărilor voluntare de sănătate', situaţie care poate restrânge accesul populaţiei la...