Cele mai citite
 


Protestele de la Brăila se pot extinde, afirmă sindicaliştii din sănătate
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia de la Brăila ar putea să se extindă în toate spitalele, afirmă Federaţia TESA din Sănătate, întrucât lucrătorii din sistemul sanitar sunt la capătul puterilor şi răbdării.
Sindicaliştii spun că revolta salariaţilor din Spitalul Judeţean Brăila era de aşteptat, iar tăierea salariilor cu 25 la sută, subfinanţarea unităţilor sanitare, transferul crizei asupra salariilor personalului, precum şi acoperirea găurilor de milioane de euro prin reduceri salariale pot conduce la noi situaţii sociale explozive cu urmări necontrolabile.
'Menţionăm că, dintr-un sondaj efectuat de federaţia noastră, rezultă că peste 80 la sută dintre membrii noştri de sindicat sunt împotriva transferului spitalelor către autorităţile publice locale, tocmai datorită faptului că acest lucru a adus mari probleme unităţilor sanitare, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al bunei organizări a unităţii sanitare. Veniturile salariale ale personalului din sistemul sanitar au ajuns atât de mici, încât mulţi dintre ei au ajuns să trăiască la limita sărăciei', se precizează într-un comunicat al Federaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Corpul de control al MS nu este de partea angajaţilor spitalului, spun sindicaliştii Liderul interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, le-a spus protestatarilor aflaţi în curtea Spitalului de Urgenţă Brăila că membrii comisiei Corpului de control a Ministerului Sănătăţii (MS) nu sunt de partea angajaţilor spitalului.
Sindicaliştii cer alternative la disponibilizările personalului TESA din sănătate Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate protestează împotriva deciziei Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a desfiinţa o serie de unităţi sanitare importante din judeţ, prin comasare, în cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte, precizează un comunicat de presă.
Sindicaliştii Federaţiei Tesa li se alătură colegilor din Federaţia Sanitas în greva de avertisment Sindicaliştii TESA, aparţinând Federaţiei TESA din sănătate, vor lua parte la greva de avertisment de două ore anunţată pentru luni, între orele 8,00-10,00.
Sindicaliştii din ANP vor protesta, începând de luni, pe termen nelimitat în toate penitenciarele Sindicatele din penitenciare declanşează începând de luni, pe "termen nelimitat", mişcări de protest în toată ţara.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
FSS se solidearizează cu protestele cadrelor medicale de la Brăila Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' (FSS), membră a Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel ALFA', susţine solicitările colegilor din Brăila care protestează faţă de situaţia în care au fost aduse spitalele din ţară, se arată într-un comunicat al federaţiei sindicale.