Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 600 de posturi vor fi scoase la concurs în sistemul sanitar
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că în luna noiembrie vor fi scoase la concurs 648 de posturi, pentru a acoperi necesarul de cadre din cele 17 spitale din judeţ.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat miercuri presei că Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs în judeţul Iaşi 140 de posturi de medici, 269 - de asistenţi medicali cu studii superioare, 229 - personal auxiliar şi 10 posturi de şoferi pentru autosanitară.
'Aceste date au fost raportate Ministerului Sănătăţii, care estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile şi examinările pentru ocuparea posturilor', a precizat Marius Voicescu.
Conform datelor furnizate de DSP Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe 'Sf. Spiridon' Iaşi are nevoie de cel mai mare număr de personal - 104 persoane, din care 34 de medici, 40 de asistenţi cu studii superioare şi 32 de persoane din cadrul personalului auxiliar.
De asemenea, cea mai mare maternitate din Moldova, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi, solicită 74 de posturi, dintre care 14 de medici, 37 de asistenţi medicali cu studii superioare şi 23 de persoane din cadrul personalului auxiliar.
De personal medical au nevoie şi cei de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi. Conform solicitării adresate DSP, aici este nevoie de 55 de posturi, din care 5 pentru medici, 32 - asistenţi şi 18 - persoane din cadrul personalului auxiliar.
Cel mai mic număr de posturi a fost solicitat de Spitalul Orăşenesc Hârlău şi de Preventoriul TBC Copii Deleni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul "Elena Doamna" Transferul pacientei din spitalul Clinic de Obstretică şi ginecologie "Elena Doamna" Iaşi către spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din spitalul Clinic "Elena Doamna", a informat miercuri DSP Iaşi.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Iaşi: Conducerea de la Maternitatea Elena Doamna, confirmată în funcţie prin votul CA Reprezentantul Consiliului Judeţean Iaşi în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" a fost singurul care a votat pentru eliberarea din funcţie a managerului, dr. Emil Anton, şi a directorul medical, dr. Răzvan Socolov.
Iaşi: DSP a primit raportul MS privind schimbarea conducerii de la Maternitatea Elena Doamna Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Iaşi vor lua măsurile necesare pentru schimbarea conducerii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Elena, pentru a respecta astfel propunerile raportului Ministerul Sănătăţii după ce în urmă cu o lună o familie a acuzat personalul medical de malpraxis.