Cele mai citite
 


FSS se solidearizează cu protestele cadrelor medicale de la Brăila
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' (FSS), membră a Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel ALFA', susţine solicitările colegilor din Brăila care protestează faţă de situaţia în care au fost aduse spitalele din ţară, se arată într-un comunicat al federaţiei sindicale.
'Situaţia de la Brăila este rezultatul mai multor tipuri de stres exercitate asupra salariaţilor din sistemul sanitar care au drept rezultat final o stare de nemulţumire generalizată ce poate conduce uşor la revoltă', susţin sindicaliştii.
Astfel, reducerea salariilor cu 25 la sută, pe fondul unui nivel de salarizare destul de scăzut raportat la condiţiile specifice şi faţă de alte sectoare bugetare constituie cea mai grea lovitură primită. Această reducere a survenit pe fondul unui deficit acut de personal ce are ca efect o supraîncărcare cu sarcini a salariaţilor.
Situaţia a fost agravată de descentralizarea sistemului sanitar, administraţia publică locală, comportându-se deseori abuziv, fie din rea credinţă fie din necunoaşterea prevederilor legale si a situaţiilor specifice din unităţile sanitare.
Toate acestea au survenit pe fondul unei politizări accentuate a managementului unităţilor sanitare, deciziile fiind luate ţinând cont de interese personale şi de partid şi al absenţei dialogului social la nivelul spitalelor.
În acest sens, FSS consideră că protestul de la Brăila arată situaţiile la care poate conduce absenţa dialogului social şi solicită, Ministerului Sănătăţii, introducerea unor mecanisme de dialog social la nivel judeţean şi în unităţile sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rotilă: MS intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor din sănătate Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
Sindicaliştii din sănătate protestează marţi, în Piaţa Victoriei, pentru muncă decentă şi dialog social Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România participă marţi, începând cu ora 11,00, la mitingul organizat în Piaţa Victoriei de Confederaţia Naţională Sindicale 'Cartel Alfa', pentru susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii precum şi pentru modificarea Legii...
Sindicaliştii din 'Solidaritatea Sanitară' participă la protestele Cartel Alfa Reprezentanţii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' încep seria protestelor împotriva situaţiei dezastruoase în care se găsesc sistemul sanitar şi salariaţii acestuia, cu participarea, joi, la acţiunea de protest a CNS Cartel ALFA din Piaţa Victoriei, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
Viorel Rotilă: Ministerul Sănătăţii intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' contestă decizia de reducere a numărului de paturi din spitale Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România contestă Ordinul ministrului Sănătăţii de reducere a numărului de paturi din spitale pe motiv că documentul nu respectă condiţiile legale şi contractuale.
Sindicaliştii din sănătate solicită creşterea salariilor cu 50%, odată cu reluarea negocierilor referitoare pachetul de bază Federaţia "Solidaritatea sanitară' din România solicită ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului...