Cele mai citite
 


Mureş: PC va lansa săptămâna viitoare Strategia în domeniul sănătăţii
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Conservator (PC) va lansa săptămâna viitoare ''Strategia în domeniul Sănătăţii'', a declarat, miercuri, coordonatorul Departamentului Naţional de Sănătate al PC, dr. Silviu Morariu.
''S-ar putea ca săptămâna viitoare, în 24 septembrie, să lansăm strategia Partidului Conservator, la Bucureşti, în domeniul sănătăţii, în care vom sublinia necesitatea existenţei unui pact - dacă agreează clasa politică - în acest domeniu, în care să stabilim clar ce facem cu sănătatea în România. Reducerea paturilor din spital poate fi justificată şi necesară, dar asta presupune ca pas premergător dezvoltarea reţelei de medicină primară, de familie şi ambulatoriile de specialitate'', a arătat dr. Morariu, într-o conferinţă de presă.
Coordonatorul Departamentului Naţional de Sănătate al PC a menţionat că strategia este în curs de elaborare şi a susţinut că se doreşte a fi discutată la nivel politic, cu organismele profesionale, pentru a se stabili un model de dezvoltare a sistemului sanitar românesc.
Silviu Morariu a mai spus că prin noua strategie se urmăresc dezvoltarea sistemului de sănătate românesc, public şi privat, dar şi dezvoltarea şi crearea caselor private de sănătate.
De asemenea, se doreşte dezvoltarea reţelei de medicină primară, alocarea a 8% din PIB sănătăţii, dezvoltarea reţelei de medicină preventivă.
''S-a atentat la sănătatea poporului român, restrângând un drept fundamental, constituţional, accesul liber şi nediscriminatoriu la servicii de sănătate publică. Este un element care ţine de CSAT şi deocamdată nu am reuşit să conving factorii de decizie să sesizăm Consiliul Suprem faţă de ceea ce se întâmplă în sănătate. Pentru că drama din sănătate şi condiţiile din sănătate reprezintă un atentat la siguranţa şi sănătate poporului român, nu presa este factorul perturbator'', a susţinut dr. Silviu Morariu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mihai Laurenţiu (APMGR): Politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic afectează pacienţii şi o ramură importantă a economiei Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Mihai Laurenţiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că politica dezastruoasă din domeniul farmaceutic prin obligativitatea achitării taxei Clawback de către producători afectează...
Eugen Nicolăescu: România nu este pregătită pentru o trecere la alt sistem care să cuprindă coplata Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că, din punctul său de vedere, România nu este pregătită în această perioadă pentru o trecere la alt sistem, care să cuprindă coplata şi că, dacă aceasta va fi în cele din urmă introdusă,...
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Florin Buicu (USL) vrea ca municipiul Târgu Mureş să devină pol de dezvoltare pentru servicii medicale Florin Buicu, candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Camera Deputaţilor în Colegiul numărul 2 Mureş, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă va câştiga mandatul de deputat va propune trei proiecte de lege în domenii precum sănătatea şi educaţia.
Min. Sănătăţii,Eugen Nicolăescu: România nu este pregătită pentru o trecere la alt sistem care să cuprindă coplata Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă 12 ianuarie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş (centru), că, din punctul său de vedere, România nu este pregătită în această perioadă pentru o trecere la alt sistem, care să cuprindă coplata şi că, dacă aceasta va fi în cele...
Mureş: PDL Târgu Mureş critică intenţia de redare a personalităţii juridice a IBCvT Vicepreşedintele PDL Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, intenţia de reînfiinţare a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din municipiu, cu personalitate juridică distinctă şi a cerut USL să renunţe la 'isteriile emoţionale' legate de acest institut...