Cele mai citite
 


Suceava: Asistenţii cabinetelor şcolare cer concedii fără plată pentru a pleca în străinătate
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Suceava a respins cererile de concediu fără plată ale asistenţilor medicali din reţeaua de medicină şcolară aflată în subordinea municipalităţii.
Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că mai multe cadre sanitare din cabinetele şcolare de pe raza Sucevei au cerut concedii fără plată pe o perioadă de un an, pentru a pleca să muncească în străinătate.
Lungu a spus că solicitanţii s-au declarat nemulţumiţi de cuantumul salariilor şi a adăugat că nu poate aproba cererile lor, iar în cazul în care vor să plece la muncă în afara ţării, aceştia vor fi nevoiţi să părăsească sistemul.
Primăria Suceava are angajaţi 14 medici şi 50 de asistenţi la cabinetele medicale şi stomatologice din unităţile şcolare. Edilul a precizat că medicii au salarii cuprinse între 1.200 şi 1.400 de lei, iar asistenţii între 600 şi 800 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Locuri de muncă în străinătate pentru medici şi asistenţi, la târgul 'Cariere în alb' Cadrele medicale şi asistenţii din zona Transilvaniei au fost ofertaţi la un târg de locuri de muncă organizat duminică la Cluj cu slujbe plătite cu mii de euro şi posibilitatea de a se stabili în străinătate.
Sălaj: Asistenţii medicali pleacă la muncă în străinătate Tot mai mulţi asistenţi medicali din Sălaj aleg să plece la muncă în străinătate, a informat, joi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Zalău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, Rodica Mureşan, preşedinte al filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali ...
Mehedinţi: Peste 30 % dintre asistenţii medicali preferă să plece la muncă în străinătate Peste 30 % dintre absolvenţii Şcolii medicale postliceale din Drobeta Turnu Severin pleacă în străinătate din cauza modului birocratic în care pot intra în sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi şi a salariilor neatractive pe care le pot primi dacă ar fi angajaţi în acesta.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Suceava: SJU are nevoie de cel puţin zece medici pentru a acoperi toate specialităţile Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava are, în prezent, un deficit de 10-15 medici de toate specialităţile, în condiţiile în care, în ultimii şase ani, au fost angajaţi 79 de doctori, a declarat pentru AGERPRES, miercuri, managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu.
Medicii si asistenţii medicali, la muncă în străinătate Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Circa 1200 de asistenţi medicali şi 200 de medici au plecat la muncă în străinătate în ultimii doi ani, arată un studiu realizat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Ministerul Sănătăţii.