Cele mai citite
 


Brăila: Corpul de control al MS nu este de partea angajaţilor spitalului, spun sindicaliştii
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, le-a spus protestatarilor aflaţi în curtea Spitalului de Urgenţă Brăila că membrii comisiei Corpului de control a Ministerului Sănătăţii (MS) nu sunt de partea angajaţilor spitalului.
'Această comisie nu este de partea noastră. Un domn de la minister, dintre cei trei care au venit, mi-a spus: 'eu pot să dau şi 900 de oameni afară'. În felul acesta suntem trataţi', a declarat Chelariu.
Liderul SANITAS le-a cerut protestatarilor să nu plece acasă până nu le vor fi rezolvate revendicările pentru că toate promisiunile făcute sunt nişte minciuni, iar fluturaşii de salarii şi bani pentru luna august nu vor fi primiţi în cursul zilei de miercuri.
Protestul s-a extins şi spre corpul B al Spitalului Judeţean, unde 100 de asistente şi infirmiere au ieşit în curtea instituţiei pentru a se revolta împotriva tăierii sporurilor salariale, măsură care duce la reduceri salariale cu până la 70%.
Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde câteva sute de angajaţi se află în cea de-a doua zi de protest spontan. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au vrut să stea de vorbă cu presa şi au intrat direct în biroul managerului Rodica Sin împreună cu prefectul de Brăila, Dumitru Popa, unde vor analiza situaţia tensionată care s-a creat de marţi la Spitalul Judeţean.
Câteva sute de angajaţi ai spitalului au rămas în curtea instituţiei în aşteptarea fluturaşilor de salarii promişi de managerul spitalului. Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au protestat şi marţi după-amiază în curtea unităţii, nemulţumiţi că le-au fost reduse veniturile, ei cerând demisia managerului Rodica Sin. Protestarii au spart geamuri ale instituţiei şi au încercat să intre cu forţa în biroul managerului, având loc şi altercaţii cu forţele de ordine detaşate la faţa locului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A doua zi de protest spontan la Spitalului Judeţean de Urgenţă Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-au strâns miercuri dimineaţă în curtea unităţii, unde au declanşat un protest spontan, acesta fiind a doua zi când salariaţii se manifestă împotriva tăierii sporurilor, măsură care duce la reduceri salariale cu până la 70%.
Brăila: Corpul de control al ministrului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde câteva sute de angajaţi se află în cea de-a doua zi de protest spontan.
Ioana Muntean: Guvernul aşteaptă raportul Corpului de control în cazul Spitalului de Urgenţă din Brăila Guvernul aşteaptă concluziile raportului pe care Corpul de control al ministerului Sănătăţii îl vor întocmi în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde angajaţii se află în cea de-a doua zi de protest spontan.
Brăila: Managerul Spitalului Judeţean nu ştie dacă mai poate folosi dezinfectanţi de la Hexi Pharma Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu, a declarat pentru AGERPRES că nu ştie dacă mai poate sau nu folosi în spital dezinfectanţi de la Hexi Pharma, pentru că nu a primit nimic oficial în acest sens, chiar dacă probele - martor arată că la Spitalul Judeţean Brăila dez...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.