Cele mai citite
 


Dr. Silviu Morariu (PC) : Nicio şcoală din România nu poate fi considerată autorizabilă sau acreditabilă
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coordonatorul Departamentului Naţional de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că nicio şcoală din România nu poate fi considerată autorizabilă sau acreditabilă întrucât nu ar avea apă caldă.
'După părerea mea, o problemă mare este că nicio şcoală, potrivit celor mai elementare norme de igienă, nu poate fi considerată la ora actuală autorizabilă sau acreditabilă. Nu uitaţi că în şcolile din România nu există apă caldă, (...) începând cu octombrie până în mai copiii se spală cu apă rece când afară sunt -5, -6, -10 grade după ce ies de la toaletă (...) Iar o preocupare a unor autorităţi locale responsabile ar fi asigurarea cu apă curentă, grupuri sanitare, dar şi cu apă caldă în unităţile şcolare', a accentuat Morariu.
În plus, susţine acesta, circa jumătate din şcolile din ţară sunt autorizate cu planuri de conformare, iar numărul şcolilor în care sunt create condiţiile minime necesare sunt tot mai puţine. 'Legat de condiţiile de autorizare, vreau să vă spun că ele nu sunt îndeplinite în şcoli, circa jumătate din şcolile din România chiar dacă sunt autorizate, sunt autorizate cu planuri de conformare, aceleaşi vechi planuri de conformare elaborate în urmă cu ani, aceleaşi angajamente luate de autorităţile locale că vor reglementa disfuncţionalităţile şi care se reînnoiesc sistematic de la un an la altul, iar numărul şcolilor în care sunt create condiţiile minime necesare sunt parcă pe zi ce trece tot mai puţine. Avem o lege veche, este o lege din 1994, care prevedea la condiţiile de atunci nişte condiţii minimale, care nu mai sunt compatibile cu o ţară europeană în 2010', a spus dr. Morariu.
Acesta a precizat că PC va propune un proiect de reevaluare a Legii de autorizare din 1994, astfel încât să fie eliminate planurile de conformare, iar şcolile să fie autorizate numai dacă îndeplinesc condiţiile minime obligatorii, care să fie reevaluate periodic.
'Noi, PC, propunem eliminarea planurilor de conformare şi autorizarea şcolilor numai dacă îndeplinesc condiţiile minime obligatorii şi reevaluarea acestor condiţii minime obligatorii. Vom depune un proiect legat de reevaluarea Legii din 1994. 35% dintre şcolile mureşene sunt avizate cu planuri de conformare. La nivel naţional cred că stăm şi mai prost (...) Evaluez că la nivel naţional sunt peste 50%, pe prevederile din 1994, care sunt mult prea indulgente şi incompatibile cu aspiraţiile europene ale României', a apreciat reprezentantul PC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Mureş: Program de instruire a elevilor pentru acordarea primului ajutor, în premieră în România Elevii din Târgu Mureş vor participa în această lună la un program de instruire pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, în premieră în România, în cadrul proiectului 'Heroes without superpowers' (Eroi fără superputeri), iniţiat de organizaţia Samaritan International.
Constantin Copotoiu (CSU Medicina Târgu Mureş): Dacă nu se va investi în sport, nu vom mai avea nimic Preşedintele Clubului Sportiv Universitar (CSU) Medicina Târgu Mureş, profesor doctor Constantin Copotoiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va investi în sport, România nu va mai avea nimic şi nu va fi recunoscută pe plan mondial prin sport, iar efectele lipsei de finanţare...
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
Apa din bazinele Complexului 'Mureşul' din Târgu Mureş, corespunzătoare, potrivit analizelor DSP Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a anunţat marţi că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a constatat faptul toate probele de apă din bazinele de înot ale Complexului de Agrement şi Sport "Mureşul" din Târgu Mureş, administrat de municipalitate, sunt corespunzătoare şi...