Cele mai citite
 


Covasna: Bannere de protest la farmacii
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Covasna vor afişa bannere de protest împotriva Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) care întârzie să deconteze contravaloarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate pacienţilor pe bază de reţete medicale.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe aceste bannere va fi consemnat numărul de zile întârziere, menţionând că CAS Covasna abia a plătit restanţele pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009.
''În acest fel dorim să informăm pacienţii că dacă nu găsesc un anumit medicament pe raft nu e vina farmaciei, ci a Casei de Asigurări de Sănătate care nu a decontat reţetele la timp, iar farmaciştii nu mai au bani să cumpere alte medicamente', a declarat Nagy Istvan.
Potrivit acestuia, la ora actuală, CAS Covasna are de achitat farmaciilor din judeţ o restanţă de 6 milioane de lei pentru medicamentele eliberate în lunile ianuarie şi februarie a.c, sumă care va creşte cu încă 3,5 milioane de lei la finele lunii septembrie când vor intra spre decontare şi medicamentele din luna martie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.