Cele mai citite
 


Mureş: PC susţine reducerea orei de curs în şcoli la 35-40 de minute
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru evitarea surmenajului elevilor din cauza orarului încărcat, coordonatorul Departamentului Naţional de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că formaţiunea va propune Ministerului Educaţiei reducerea orei de curs în şcoli de la 50 de minute la 35-40 de minute.
Dr. Silviu Morariu a arătat PC solicită să fie obligatorii normele de igienă şcolară în reglementarea şi structurarea planurilor de învăţământ. Acestea vizează maxim de 3 ore de curs pe zi la clasa a I-a, 4 ore la ciclul primar, 5 ore la ciclul II şi maximum 6 ore la ciclul liceal.
'Această propunere a ministrului Educaţiei de reevaluare a curiculelor cu reducerea lor, noi apreciem că nu se va putea face în sistemul actual în următorii 3-4 ani. Şi atunci avem o propunere, pentru a reduce presiunea şi riscul de supraîncărcare şi chiar surmenajul copilului, în sensul în care pe actualele normative să fie redusă durata unei ore de curs, de la 50 de minute actual, la 35-40 de minute pentru a ne încadra în acest număr de ore de curs pe care copiii să îl facă. Considerăm că printr-o mai bună organizare, acest deziderat al orei poate fi îndeplinit', a spus dr. Morariu.
Acesta a arătat că după reducerea duratei orelor de curs, în paralel s-ar putea lucra la reducerea şi reevaluarea curiculară 'care, realist gândind, nu se va putea face decât în minimum 3-4 ani pentru că trebuie să corelezi'.
'Degeaba reduci din nivelul curiculei la un an dacă nu-l coordonezi pe tot parcursul şcolii şi va presupune un proces mai îndelungat, de chiar 10 sau 12 ani', susţinut medicul.
Silviu Morariu a susţinut că în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş a reuşit să obţină semnarea unui ordin al prefectului de Mureş cu privire la interdicţia ca în şcoli cursurile să înceapă înainte de ora 8:00 şi interzicerea procesului educativ după ora 19:00.
'Solicităm actualei conduceri a ISJ (Mureş - n.r.) şi Instituţiei Prefectului (Judeţul Mureş -n.r.) să reevalueze şi să aplice acea hotărâre pentru că este în sprijinul copiilor, pentru că normele de igienă şcolară pot fi respectate doar prin aplicarea acestor elemente', a precizat reprezentantul PC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Achimaş-Cadariu: Cred că educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli şi că în acest sens, în urma consultărilor cu societatea civilă şi cu organizaţiile profesionale, s-a reuşit...
Dr. Silviu Morariu (PC) : Nicio şcoală din România nu poate fi considerată autorizabilă sau acreditabilă Coordonatorul Departamentului Naţional de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că nicio şcoală din România nu poate fi considerată autorizabilă sau acreditabilă întrucât nu ar avea apă caldă.
Primarul din Târgu Mureş vrea fişe dentare pentru toţi copiii între 6 şi 16 ani Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca, în baza unei iniţiative a municipalităţii în colaborare cu medici stomatologi şi studenţi de la Stomatologie, fiecărui copil care învaţă în oraş, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, să i se întocmească...
Directorul DSP Sibiu: Autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, pentru că ministrul Sănătăţii e de acolo Cei mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu nu îşi vor pierde locul de muncă, pentru că sunt "specialişti, nu personal lipitor de afişe", însă autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, "ţinând cont că ministrul e de la Târgu Mureş sau a fost deputat de Târgu Mureş", a declarat...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.