Cele mai citite
 


Rodica Sin: Angajaţii Spitalului Judeţean Brăila îşi vor primi integral salariile
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, a ieşit miercuri după amiază în faţa protestatarilor aflaţi în curtea spitalului şi le-a declarat că îşi vor primi integral salariile pe luna august cu toate sporurile existente şi că banii au fost viraţi deja pe card-uri.
'Astăzi am băgat banii pe card-uri şi se dau salariile. Toate sporurile sunt plătite integral, mai puţin sporul de conducere, de la manager până la ultimul angajat. Vom reveni şi asupra acestui calcul în două-trei zile. Dacă sunt erori, vă rog să-mi spuneţi prin şeful de secţie', a declarat Rodica Sin.
Managerul Spitalului Judeţean a precizat că de acum înainte va discuta direct cu şefii de secţie pentru a le comunica deciziile, evitând să mai implice sindicatul în comunicare cu angajaţii spitalului. 'Vă transmit că de azi înainte toate comunicările Comitetului Director vor veni direct către personal prin şefii de secţii. Nu voi mai apela la serviciile sindicatului decât atunci când sunt probleme legate strict de contractul colectiv de muncă. Celelalte probleme le voi discuta direct cu personalul', a spus Rodica Sin.
Preşedintele interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, a declarat că această decizie luată de managerul spitalului este ilegală, deoarece încalcă contractul colectiv de muncă şi i-a avertizat pe angajaţii spitalului că în acest context nu vor mai fi apăraţi în faţa deciziilor conducerii spitalului.
'Doamna manager va trimite rezultatul deciziilor direct pe secţie şi nu vă mai apără nimeni, colegele mele. Ea încalcă contractul colectiv de muncă. Este supărată pe mine pentru că am contrat toate deciziile ei şi le voi contra în continuare că sunt ilegale', a declarat Chelariu.
După discuţia avută cu managerul Spitalului Judeţean, protestatarii aflaţi în curtea spitalului au încheiat protestul mai ales că şi-au primit şi fluturaşii de salarii, iar banii sunt aşteptaţi să intre pe card-uri în cursul zilei de joi.
Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde câteva sute de angajaţi s-au aflat în cea de-a doua zi de protest spontan. Câteva sute de angajaţi ai spitalului au rămas în curtea instituţiei în aşteptarea fluturaşilor de salarii promişi de managerul spitalului. Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au protestat şi marţi după-amiază în curtea unităţii, nemulţumiţi că le-au fost reduse veniturile, ei cerând demisia managerului Rodica Sin. Protestarii au spart geamuri ale instituţiei şi au încercat să intre cu forţa în biroul managerului, având loc şi altercaţii cu forţele de ordine detaşate la faţa locului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean aşteaptă salariul pe card până la ora 12,00 Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila aşteaptă, până la ora 12,00, să le intre pe card-uri banii pentru salariu, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, fiind hotărâţi să continue protestul, pentru a treia zi consecutiv, dacă aceştia nu le vor fi viraţi în conturi.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Corpul de control al ministrului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde câteva sute de angajaţi se află în cea de-a doua zi de protest spontan.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.