Cele mai citite
 


Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Primăria administrează, după descentralizare, patru spitale preluate de la Ministerul Sănătăţii: Spitalul Municipal 'Gavril Curteanu', Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie, iar cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Clinic Judeţean a rămas în administrarea Consilului Judeţean.
După discuţii purtate cu reprezentanţii CJ Bihor, strategia comună adoptată prevede ca Spitalul Judeţean să rămână specializat pe medicina de urgenţă, Spitalul Municipal pe medicină generalistă şi oncologie, dar de urgenţă pentru copii, iar Staţionarul II va fi desfiinţat pentru că, în ciuda investiţiilor făcute în clădire, nu se ridică la standardele necesare îngrijirii pacienţilor în bune condiţii.
Pentru realizarea obiectivelor, primarul Bolojan a prezentat principalele direcţii. În primul rând, se vizează creşterea progresivă a alocărilor bugetare pentru investiţii, reabilitarea şi modernizarea clădirilor spitalelor, dotarea cu aparatură medicală. Se va crea un program cu prevederi bugetare pentru specializarea cadrelor medicale. Va fi susţinută modernizarea Facultăţii de Medicină din Oradea, cu accentul principal pus pe calitatea actului formativ. De asemenea, se urmăreşte asigurarea transparenţei şi responsabilităţii în sistemul sanitar, monitorizarea riguroasă a resurselor alocate şi evaluarea periodică a eficienţei execuţiilor bugetare precum şi încurajarea stabilirii de parteneriate între spitale şi parteneri privaţi.
Pentru realizarea acestei strategii, primarul Ilie Bolojan a prezentat şi măsurile efective pe care le propune pentru a fi puse în practică, printre care mutarea secţiei de oncologie în cadrul Spitalului Municipal, finalizarea reabilitării tuturor secţiilor din Spitalul Municipal până la începutul anului 2011, prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi Primăria Oradea, modernizarea blocului operator de la Spitalul Municipal în perioada 2011- 2012, prin finanţare din fonduri europene, pe axa de finanţare ce se va deschide în noiembrie 2011.
'Am primit asigurări de la ministrul Cseke Attila că Ministerul Sănătăţii ne va sprijini în realizarea acestor măsuri. O strategie comună este absolut necesară în acest domeniu. Realizarea proiectelor depinde de Ministerul Sănătăţii, Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor', a precizat primarul Ilie Bolojan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: O cutie de vitamina C, simbolul electoral al lui Cseke Attila, candidatul UDMR la primăria Oradea Ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primăria Oradea, a declarat că şi-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sănătoasă -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', în dorinţa de a succede, în timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea...
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.