Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru: Situaţia de la Brăila se poate repeta în orice spital din România
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că personalul medical a ajuns la limita supravieţuirii din cauza condiţiilor de muncă şi a salarizării necorespunzătoare, motiv pentru care avertizează asupra posibilităţii ca situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila să se repete şi în alte unităţi medicale.
Doctorul deputat a declarat, pentru AGERPRES, că măsurile aberante luate împotriva celor din sistemul medical, subfinanţarea cronică, precum şi descentralizarea făcută fără consultarea celor din sistem pot conduce oricând la situaţii explozive precum cea de la Brăila. 
'Când cei de la management zâmbesc la tine, ar trebui să-ţi fie foarte, foarte frică. Acum nu mai zâmbesc, ci cheamă forţele de ordine. Până acum mi-am tratat colegii căzuţi pe frontul din Sănătate în urma bolilor profesionale, condiţiilor de muncă, suprasolicitării, umilinţelor. Nu mi-am închipuit vreodată că vor ajunge în spital în urma gazelor lacrimogene. Ministrul Sănătăţii vrea înăsprirea pedepselor aplicate celor ce agresează personalul medical? Ca la Brăila? Ar trebui să începem cu cei ce ne pun în pericol viaţa de zi cu zi prin condiţiile de lucru şi subfinanţare! Cu cei ce ne raţionalizează sănătatea dând afară puţinii oameni care ne-o asigură', a declarat medicul-deputat Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Tudor Ciuhodaru cere dezbaterea de urgenţă a proiectului de reducere la 5% a TVA-ului la medicamente Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că modificarea criteriilor de compensare a medicaţiei pentru pacienţii cu cancer şi diabet reprezintă o nouă modalitate de "eutanasiere" a românilor.
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate, în şcoli Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Deputatul Tudor Ciuhodaru: Sănătatea nu poate fi susţinută prin dictat Deputatul Tudor Ciuhodaru (PC) consideră că politizarea excesivă a sistemului sanitar reprezintă cauza majoră a pierderilor din domeniu.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Brăila: Centrul de Oncologie şi Radioterapie, singurul din sud-estul României dotat cu acceleratoare de particule Centrul de Oncologie şi Radioterapie care va fi construit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila va fi singurul din sud-estul României dotat cu acceleratoare de particule, după cum a declarat managerul spitalului, Rodica Sin, în şedinţa Consiliului Judeţean.