Cele mai citite
 


Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Potrivit comunicatului, CAS Vâlcea a primit bugetul modificat prin suplimentarea din subvenţii de la bugetul de stat cu 5.584.000 de lei la paragraful 'Spitale generale', astfel încât din creditele bugetare să se plătească obligaţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă, înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010.

Guvernul României, prin Ordonanţa nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat, a alocat din subvenţii de la bugetul de stat sumele necesare acoperirii arieratelor la spitale, înregistrate la data de 30 iunie 2010. În acest scop, judeţului Vâlcea i-a fost suplimentat bugetul cu suma de 8.934.000 de lei.

Situaţia sumelor pe unităţi sanitare cu paturi la nivelul judeţului Vâlcea, se prezintă astfel: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea - 5.584.000 de lei, Spitalul de Obstetrică Ginecologie - 3.011.480 de lei, Spitalul orăşenesc Horezu - 245.590 de lei, Spitalul orăşenesc Bălceşti - 92.770 de lei.

Una dintre condiţiile solicitate de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru a prelua unităţile sanitare a fost achitarea datoriilor până la 30 iunie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Servicii medicale de peste trei milioane de lei executate, dar nedecontate de CAS şi MAI Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are servicii medicale executate, contractate şi nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate în sumă totală de 2,8 milioane de lei, a atras atenţia, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Nicoleta Coşarcă.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane lei de CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.