Cele mai citite
 


Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Directorul maternităţii, prof.univ.dr Mircea Onofriescu, a declarat, marţi, presei, că părinţii sunt din oraşul băcăuan Oneşti, mama având 37 de ani, iar tatăl - 38 de ani.

Potrivit acestuia, cei doi părinţi au fost diagnosticaţi în urmă cu 10 ani cu sterilitate. După tratament îndelungat, aceştia au decis să apeleze la o clinică privată din Iaşi, la OnmiClinic, pentru fertilizare in vitro.

După 33 de săptămâni de sarcină, însă, au apărut primele complicaţii, motiv pentru care mama a fost dusă iniţial la un spital din Oneşti, după care a fost redirecţionată către Maternitatea Cuza Vodă, unde a născut, luni, o fetiţă, în greutate de 1.850 de grame. Sora geamănă a fetiţei a murit în perioada intrauterină.

'După procedurile efectuate în luna februarie, sarcina a evoluat timp de 33 de săptămâni. A fost o sarcină cu peripeţii pentru că a fost o sarcină gemelară. Cele două fetiţe au evoluat normal, dar s-a declanşat naşterea prematură. Mama a fost spitalizată timp de 48 de ore la spitalul din Oneşti, după care a fost transferată la Maternitatea Cuza Vodă. Ne bucurăm că prin intermediul tratamentului efectuat am putut temporiza naşterea prematură. Astfel, în timpul zilei de ieri s-a născut o fetiţă frumoasă, care se află în momentul de faţă în Clinica de Terapie Intensivă Neonatală'', a precizat directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă.

El a susţinut că sarcina a fost obţinută după o muncă în echipă. ''Practic, această sarcină s-a obţinut după cea mai evoluată tehnică de fertilizare in vitro, folosită în cazurile de sterilitate severă. Nu a fost o muncă uşoară, important este că am reuşit să facem o familie fericită. În momentul de faţă mai sunt încă cinci femei fertilizate in vitro la OnmiClinic', a afirmat prof.univ.Mircea Onofriescu.

La rândul său, şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Maternităţii Cuza Vodă, prof.univ.dr. Maria Stamatin, a declarat că această fertilizare in vitro este prima realizată la Iaşi, majoritatea acestor proceduri fiind făcute la Bucureşti.

''A început şi Iaşiul să aducă pe lume copii concepuţi prin fertilizare in vitro, oferind astfel posibilitatea familiilor să aibă copii.(...) Aici a fost o sarcină gemelară, din nefericire însă unul dintre copii, înainte de transferul de la o maternitate din Moldova, a decedat intrauterin. S-a pus problema extragerii acestui nou născut după 48 de ore pentru a-i mai matura pulmonul. Deci s-a mai aşteptat 48 de ore, după care colegii obstetricieni au extras nou-născutul. Acesta este o fetiţă de 1.850 de grame care în cursul zilei de ieri a fost ventilată mecanică. Ulterior s-a renunţat la această procedură. Este stabilă, drumul este lung până se va externa din maternitate pentru că oricând copiii pot face complicaţii în timpul spitalizării', a declarat presei prof.univ.dr. Maria Stamatin.

Alte cinci cupluri au recurs la fertilizarea in vitro la OnmiClinic, tarifele pentru o procedură de fertilizare in vitro fiind cuprinse între 3.000 şi 3.500 de euro.
Notare
Comentarii
de bic
este bine ca se fac copii artificial.
fertilizari in vitro.
am inteles totusi ca nu toti embrionii sint pastra ti de mame.
medicii iarasi sint criminali, iarasi ucid embrioni.
ar trebui ca sotii sa si ucida embrionii in plus.
domnul dr mircea onofriescu ar trebui sa i invete pe parinti sa faca chiuretaje uterine.sa le predea chiuretajul uterin.
domnul dr mircea onofriescu ar trebui sa fie numai profesor universitar medic.
domnul prof.univ.medic mircea onofriescu ar trebui sa si dea demisia din functia de medic obstetrician ginecolog.
barbatii prelucreaza informatia vizual.
barbatii se excita vizual cu femei paciente dezbracate.
ii oboseste un nr mare de paciente consultate timp de 8 ore.
ii oboseste si vizual si trupete.
si domnul doctor se cunoaste dupa ochi ca e foarte obosit.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Iaşi: O băcăuancă a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare O femeie din judeţul Bacău a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare, a declarat, vineri, prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.