Cele mai citite
 


Gorj: Aproximativ 450 de persoane cu datorii la Fondul Naţional de Sănătate
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva sute de persoane din judeţul Gorj, restanţiere la fondul asigurărilor de sănătate, au de achitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj suma de 400.711 lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Danina Cărăgui.
Potrivit acesteia, totalul sumei datorate de cele 445 de persoane restanţiere se compune din 185.266 de contribuţie la Fondul Naţional de Sănătate plus majorări şi penalităţi de întârziere la plată în valoare de 215.445 de lei. Din totalul de 445 de debitori, 54 sunt cabinete de avocatură şi 13 notariale, suma datorată de aceştia fiind de 174.968 de lei.
'Pe parcursul lunii august, CJAS Gorj a emis un număr de 11 somaţii şi titluri executorii în valoare de 5.452 de lei. Dintre cei somaţi, doi debitori au achitat debitul integral, iar unul a achitat parţial, urmând ca restul datornicilor să fie acţionaţi în instanţă sau să li se facă popriri asupra disponibilităţilor băneşti în cazul în care nu vor achita datoriile. Persoanele care au primit aceste titluri executorii şi se consideră nedreptăţiţi pot introduce contestaţie la instanţa judecătorească, în termen de 15 zile de la comunicarea acestei decizii', a precizat Danina Cărăgui.
Reprezentanta CJAS Gorj a menţionat că titlurile executorii sunt trimise prin poştă, urmând ca debitorii să se prezinte la sediul instituţiei pentru plata datoriilor. Aceasta a adăugat că cea mai utilizată scuză pe care o folosesc datornicii este că fie nu au ştiut ce sume au de plătit, fie nu au avut timp să stea la coadă pentru achitarea datoriilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Gorj: Datorii de peste 60.000 lei la spitalul judeţean Spitalul Judeţean Târgu-Jiu are datorii în valoare de 60.000 lei căre Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), bani care trebuie restituiţi până la sfârşitul acestei luni, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu.
CJAS Gorj: Schimbările din sistemul sanitar vor fi legate de regionalizare Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că schimbările anunţate în sistemul sanitar, prin desfiinţarea DSP şi a CJAS, vor fi legate de procesul de regionalizare.
Gorj: Peste 400 de restanţieri la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate Peste 400 de persoane figurează în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj ca restanţieri la plata contribuţiei la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, a declarat marţi, directorul CJAS Gorj, Gheorghe Cocină.
Directorul CJAS Gorj: Este foarte posibil să se reintroducă contractele cu medicii stomatologi Directorul Casei Judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a anunţat, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, că este posibil să se revină la contractarea serviciilor stomatologice, la mai bine de un an după ce s-au încheiat finanţările pentru medicina stomatologică.
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.