Cele mai citite
 


UDMR doreşte subordonarea Casei de Asigurări de Sănătate ministerului de resort
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă doreşte subordonarea Casei de Asigurări de Sănătate ministerului de resort.
'Avem intenţia de a propune şi de a duce până la capăt un alt statut pentru Casa de Asigurări de Sănătate şi subordonarea Casei de Sănătate Ministerului Sănătăţii, fiindcă suntem într-o situaţie bicefală, dacă vreţi, foarte bizară, când Ministerul Sănătăţii are răspunderea pentru politica în domeniul sănătăţii şi alţii au posibilitatea de a stabili bugetul. Trebuie să construim un sistem mult mai consecvent în acest sens', a precizat vicepremierul.
El a remarcat, în contextul în care 's-a promis' o moţiune simplă în domeniul sănătăţii, că bugetul acestui minister este unul foarte sărac, dar că au fost adoptate măsuri importante de reformă, precum descentralizarea spitalelor.
'În actuala perioadă, când avem acest Guvern, în domeniul sănătăţii deja s-a luat cea mai importantă măsură de reformă: descentralizarea spitalelor şi transferul lor şi avem o viziune foarte clară în legătură cu direcţia spre care trebuie să mergem', a completat Marko Bela.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...