Cele mai citite
 


Gorj: Medicii de familie vor înfiinţarea a patru noi centre de permanenţă
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţul Gorj au în vedere, pentru începutul anului viitor, înfiinţarea a patru noi centre de permanenţă în mediul rural sau redeschiderea celor care au existat în urmă cu câţiva ani, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu.
Potrivit sursei citate, noile centre de permanenţă vor fi înfiinţate în localităţile unde sunt cerinţe din partea medicilor, dar şi a populaţiei, cele mai multe semnale venind din zonele aflate la distanţe mari de unităţile spitaliceşti.
'Începând cu anul viitor, după ce va fi aprobat noul buget, încercăm să redeschidem centrele de permanenţă sau, după caz, să înfiinţăm altele noi, în funcţie de localităţile unde se va stabili că este necesar o astfel de unitate. Semnale avem atât din partea medicilor, cât şi din partea populaţiei, dar ne trebuie fonduri şi înţelegere între cadrele medicale care urmează să activeze în respectivele unităţi', a precizat Mihai Moisecu.
Acesta a menţionat că unul dintre cele patru centre avute în vedere pentru redeschidere este cel de la Tismana, unde există şi dotarea necesară, dar nu există înţelegere din partea medicilor de familie, fapt pentru care acesta a şi fost închis în urma cu câţiva ani.
La nivelul judeţului Gorj, în prezent, există cinci centre de permanenţă unde activează aproximativ 40 de medici, fiecare dintre aceştia având un venit lunar cuprins între 3.000 şi 4.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Medicii de familie susţin înfiinţarea mai multor centre de permanenţă în judeţ Medicii de familie din judeţ sprijină intenţia mai multor administraţii publice locale de a înfiinţa alte centre de permanenţă pe raza judeţului, în zonele unde populaţia nu are acces uşor la unităţile spitaliceşti, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie...
Ministerul Sănătăţii: 39 de centre de permanenţă au fost înfiinţate de la 1 iunie Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 39 centre de permanenţă în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au fost înfiinţate la nivel naţional, după ce la 1 iunie au intrat în vigoare noile norme ale ministerului, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Gorj: Programarea pacienţilor la medic, 'singura măsură serioasă şi civilizată de până acum' Programarea pacienţilor la medicii de familie pentru consultaţii cu cel puţin 24 de ore înainte de data dorită reprezintă singura măsură ''serioasă'' şi ''civilizată'', care le permite cadrelor medicale să îşi facă meseria cum trebuie, este de părere preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie din...
Gorj: O singură comună nu are medic titular de cabinet În judeţului Gorj îşi desfăşoară activitatea 205 medici de familie, toţi aflându-se în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Galaţi: Medicii de familie pot face permanenţă în şapte centre rurale Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Galaţi îşi pot desfăşura activitatea în şapte centre de permanenţă înfiinţate în mediul rural, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Guvernul a aprobat ordonanţa privind obligaţia medicilor de familie de a asigura continuitatea în centrele de permanenţă Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de completare şi modificare a Legii 216/2004 privind asigurarea continuităţii primare prin centrele de permanenţă, noul act normativ stipulând că medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care îşi desfăşoară...