Cele mai citite
 


Vâlcea: Aproximativ 400 de donatori de sânge pe lună la CTS Vâlcea
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 400 de donatori sunt înregistraţi lunar la Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, asistentul-şef al unităţii sanitare Luminiţa Rădulescu.
'Dacă în luna august numărul donatorilor a înregistrat o uşoară scădere, în septembrie lucrurile s-au normalizat, avem în jur de 20 de cetăţeni pe zi care vin. Nu ştiu acum dacă vin doar din motive de umanitarism sau pentru avantajele pe care le obţin. În orice caz este bine că se donează sânge. De exemplu pot spune că avem o cerere mare de A pozitiv în prezent pentru Bucureşti. Sângele de aici pleacă la Floreasca, Fundeni şi Foişor, dar şi Craiova', a precizat Luminiţa Rădulescu.
Potrivit asistentei de la CTS Vâlcea, la această unitate sanitară există un deficit de personal, în prezent lucrând 7 salariaţi, posturile fiind blocate.
Numărul normal pentru ca CTS să funcţioneze în parametrii ar fi de 14 angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Sute de donatori de sânge, prezenţi la centrul de transfuzii pentru a ajuta victimele incendiului din capitală Circa 300 de donatori de sânge s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Constanţa, pentru a ajuta victimele incendiului din Bucureşti, programul pentru recoltare fiind prelungit până când vor fi preluaţi toţi donatorii.
Suceava: Cei mai mulţi donatori de sânge, în luna noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a înregistrat în cursul anului trecut un număr de 7.500 persoane care au donat sânge, cei mai mulţi în cursul lunii noiembrie, după incidentul din Clubul Colectiv, a declarat presei, miercuri, directorul CTS Suceava, Maria Pilat.
Cluj: Aproximativ 7.000 de donatori de sânge la CTS, în primul semestru al anului Aproximativ 7.000 de persoane au donat sânge, în primul semestru al acestui an, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Cluj-Napoca.
Botoşani: Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii Sanguine Numărul donatorilor de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoşani a fost dublu, luni, în raport cu media zilnică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CTS, medicul Parascheva Temneanu.
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Gorj: Aproximativ 30 de jandarmi donează sânge la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu Aproximativ 30 de jandarmi gorjeni donează sânge în această săptămână la Centrul de Transfuzii Târgu-Jiu, ca urmare a apelului făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj, Alin Ivan.