Cele mai citite
 


Cluj: Clujenii nu se înghesuie la CAS pentru plata asigurărilor
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj a notificat până în prezent doar o cincime din cele peste 35.000 de persoane care trebuie să se prezinte la sediul instituţiei pentru a-şi clarifica situaţia de asigurat, potrivit Legii 95/2006.
Purtătorul de cuvânt al CAS Cluj, Crina Grozavu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că de la finalul anului trecut până astăzi au fost notificate 6.911 de debitori, dintre care 1.257 s-au şi prezentat la ghişeele instituţiei cu documentele necesare stabilirii datoriilor ce le revin. Potrivit calculelor, aceştia au de dat peste 5 milioane de lei către Casă, din care, până în acest moment, s-au plătit doar 2 milioane de lei.
Alţi 1.300 de clujeni s-au prezentat de bună voie la CAS Cluj pentru a vedea care este situaţia lor. Cuantumul plăţilor pe care le au de făcut este de un milion şi jumătate de lei, sumă din care s-au plătit două treimi.
Dintre persoanele care au fost anunţate şi s-au şi prezentat la CAS Cluj, aproape jumătate, adică 676 din 1.257, au fost notificate greşit, în sensul că nu aveau obligaţia achitării contribuţiei pe veniturile impozabile comunicate de ANAF.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Satu Mare: Deficit de peste 29 milioane lei la Casa de Asigurări de Sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Satu Mare înregistrează în acest an un deficit bugetar de peste 29 milioane de lei, sumă ce trebuie acoperită de la bugetul naţional de sănătate.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.