Cele mai citite
 


Vâlcea: Medicii de familie solicită un centru de permanentă la Olăneşti
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din Vâlcea doresc înfiinţarea unui centru de permanenţă în staţiunea Băile Olăneşti, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Profesioniste a Medicilor de Familie (APMF) din judeţ, dr. Cristiana Bărăgănescu.
'Este mai mult decât necesar înfiinţarea unui astfel de centru în staţiunea Băile Olăneşti. Este o staţiune a cărei populaţie este dublă raportat la numărul de locuitori, nu ştiu de ce nu s-au făcut până acum demersuri în acest sens. Pentru că ar fi cei 7 medici de familie necesari pentru un asemenea centru, în Olăneşti sunt trei, în Păuşeşti doi şi în Vlădeşti doi. Dar nu asta contează pentru că sunt convinsă că ar veni la acest centru pentru gărzi şi medici de familie din alte părţi, pentru bani printre altele', a declarat Cristina Bărăgănescu.
Preşedinta APMF din Vâlcea a mai adăugat faptul că nu se susţine argumentul că un astfel de centru ar fi inutil în staţiune datorită apropierii de Râmnicu Vâlcea. 'Atât timp cât la Călimăneşti şi la Govora sunt astfel de centre de permanenţă, iar ambele staţiuni se află tot la 20 de km de Râmnic, de ce la Olăneşti nu ar fi, care se află la aceeaşi distanţă de Râmnicu Vâlcea. Aici trebuie să se implice şi administraţia locală', a mai spus dr. Bărăgănescu.
Primarul din Staţiunea Băile Olăneşti, Gheorghe Ciucă, a declarat pentru AGERPRES că este 'receptiv la demersurile APMF Vâlcea' şi consideră 'înfiinţarea unui centru de permanenţă la Olăneşti extrem de utilă şi o prioritate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Izvoarele medicale din staţiunile balneare ale judeţului sunt complet funcţionale Izvoarele medicale din staţiunile balneare Olăneşti, Călimăneşti şi Govora sunt complet funcţionale, apele au fost verificate şi sunt în parametrii, au precizat pentru AGERPES primarii celor trei staţiuni vâlcene.
E.Frâncu (PNL): Râmnicu Vâlcea, alături de staţiunile balneo, ar putea deveni un centru medical de renume Municipiul Râmnicu Vâlcea ar putea rivaliza din punct de vedere medical cu Cluj-Napoca sau Târgu Mureş dacă s-ar putea atrage fonduri europene pentru dotarea clinicilor şi spitalelor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
Vâlcea: Mai multe puncte de prim ajutor în judeţ, inclusiv în staţiunile balneologice Toate cele patru staţiuni balneologice din judeţul Vâlcea beneficiază de puncte de prim ajutor în contextul temperaturilor caniculare din judeţ, la care se adaugă punctele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu.
Brăila: Un singur centru de permanenţă în tot judeţul Un singur centru de permanenţă medicală funcţionează, în prezent, în tot judeţul Brăila, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) face demersuri pentru înfiinţarea a încă şapte astfel de centre, ca structuri tampon între medicii de familie şi Unitatea de Primiri Urgenţe.
La Râmnicu Vâlcea se inaugurează un Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS inaugurează în Râmnicu Vâlcea o nouă clinică, cu acest prilej fiind organizate un simpozionul cu tema "Boala cronică de rinichi - o 'piesă' cu mai multe roluri" şi screening gratuit pentru pacienţii cu risc de boală cronică de rinichi, se arată într-un comunicat remis...
În Râmnicu Vâlcea va fi construit un centru modern de radioterapie Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, marţi, concesionarea unui teren către o companie germană în vederea construirii unuia dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România.