Cele mai citite
 


Satu Mare: Bebeluş decedat la 40 de minute de la naştere
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bebeluş a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare la 40 de minute după ce a fost născut prematur.
Potrivit unui comunicat de presă al SJU Satu Mare transmis marţi AGERPRES, o mămică de 26 de ani, sănătoasă, a născut un copil, prematur, la 34/35 săptămâni, cu greutatea de 1,800 kg, de sex feminin, cu malformaţii toraco-abdominale. La 40 de minute nou născutul a decedat în ciuda tuturor eforturilor personalului medical de a-l menţine în viaţă.
Cauzele exacte ale decesului vor fi cunoscute după efectuarea autopsiei.
Mama care a dat naştere copilului este sănătoasă şi mai are un copil. Ea s-a prezentat la spital în urma apariţiei simptomelor specifice declanşării naşterii.
În 2010, la SJU Satu Mare s-au înregistrat 4 decese al unor copii născuţi cu malformaţii congenitale grave.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Vaslui: Anchetă în cazul unui copil mort la naştere, la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad a demarat o anchetă în cazul unui bebeluş decedat marţi la naştere, după ce familia micuţului a adus o serie de acuzaţii la adresa medicilor.
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.