Cele mai citite
 


Iaşi: A salvat trei vieţi după ce a fost accidentat
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 18 ani a reuşit să salveze trei vieţi după ce a fost victima unui accident rutier petrecut la Tomeşti, după ce familia lui şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor acestuia.
'Au fost prelevaţi cei doi rinichi şi ficatul. Unul dintre rinichi a rămas la Iaşi iar celelalte două organe au plecat spre Bucureşti. S-a încercat şi prelevarea de cord, însă s-a renunţat pentru că tânărul a suferit mai multe stopuri cardiace', a declarat dr. Florin Grecu, chirurg în cadrul Clinicii a III-a Chirurgie a Spitalului 'Sf. Spiridon'.
Medicii au vrut să preleveze şi corneea, însă ideea a fost abandonată întrucât şeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul aceluiaşi spital era plecat din ţară la un congres internaţional de specialitate.
Prof. univ. dr. Adrian Covic, directorul Spitalului 'C. I. Parhon', a declarat că rinichiul a fost transplantat unei tinere în vârstă de 22 de ani. Din cauza afecţiunilor renale, aceasta era supusă dializei de un an şi jumătate. Tânăra este mama unui copil în vârstă de 4 ani.
Potrivit medicilor, ea a fost singura bolnavă compatibilă dintre toţi cei cinci candidaţi pentru transplantul renal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Iaşi: A doua prelevare de organe de la o persoană aflată în moarte cerebrală, de la începutul anului O echipă de medici de la Centrul de Transplant Iaşi, căreia i s-au alăturat specialişti de la Institutul Fundeni, din Bucureşti, a efectuat, în noaptea de luni spre marţi, o intervenţie în timpul căreia au prelevat organe ale unei paciente aflate în moarte cerebrală.
Iaşi: O nouă prelevare de organe la Spitalul 'Sfântul Spiridon' Un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Botoşani, aflat în moarte clinică, a reuşit să salveze vieţile mai multor persoane, după ce rudele acestuia au acceptat ca organele şi ţesuturile acestuia să fie prelevate şi transplantate.
Dr. Horaţiu Suciu: Tânărul care a primit cordul prelevat la Iaşi era la capătul resurselor biologice O echipă de medici de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, condusă de doctorul Horaţiu Suciu, a reuşit joi, la capătul unei intervenţii care a durat aproximativ trei ore, să transplanteze unui tânăr de 24 de ani, din Vaslui, cordul prelevat în noaptea...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.