Cele mai citite
 


MS: 1.087 milioane lei pentru datoriile autorităţilor sanitare către farmacii
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.087 de milioane de lei vor fi plătiţi în această lună de autorităţile sanitare în vederea stingerii datoriilor pe care le au la farmacii pentru plata medicamentelor compensate şi gratuite, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis marţi AGERPRES.
'Ministerul Sănătăţii a solicitat la sfârşitul săptămânii trecute Ministerului Finanţelor Publice deschiderea prevederilor bugetare pentru încă 704,1 milioane de lei din sumele prevăzute la rectificare, care vor fi utilizate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru plata medicamentelor compensate şi gratuite acordate în ambulator. Aceste fonduri se adaugă celor 383,5 milioane de lei plătite deja, în limita prevederilor aprobate în trimestrul al III-lea, pentru stingerea parţială a arieratelor şi obligaţiilor de plată către farmacii', se precizează în comunicat.
De asemenea, MS a cerut deschidere bugetară pentru 134,4 milioane de lei, sumă din care unităţile sanitare cu paturi vor achita obligaţiile de plată înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aprobată de MS. Obligaţiile de plată cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri şi servicii achiziţionate.
La rectificarea bugetară din luna august, Ministerului Sănătăţii i s-a atribuit suma de 2,9 miliarde de lei, din care 859,9 milioane de lei vor fi transferaţi în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru plata arieratelor spitalelor din toată ţara, indiferent dacă au fost descentralizate sau nu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE: Ministerul Sănătăţii a început controalele în farmacii Ministerul Sănătăţii (MS) derulează, începând de joi, timp de o lună, controale în farmaciile care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, pentru AGERPRES, directorul Departamentului de Comunicare al MS, Oana Grigore.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
ARPIM: CNAS încarcă nota de plată a pacienţilor Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) încarcă nota de plată a pacienţilor români cu încă un miliard şi jumătate de lei pe an, susţin reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...