Cele mai citite
 


Iaşi: Victima unui accident rutier a născut la Spitalul de Neurochirugie
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de obstetricieni şi neonatologi de la maternitatea Cuza Vodă, condusă de dr. Elena Mihălceanu, s-a deplasat, marţi după amiaza, la Spitalul de Neurochirurgie pentru a efectua o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a încercat să salveze viaţa fătului unei tinere, victimă a unui accident rutier.
Femeia, în vârstă de 17 ani, însărcinată în 30 de săptămâni, a fost dusă duminică seara la spital în urma unui accident care a avut loc în apropierea Iaşiului. În timp ce aceasta încerca să urce în maşina sa cu celălalt copil în vârstă de 11 luni, a fost lovită din plin de un autovehicul condus de o tânără de 21 de ani care nu are permis auto.
Din cauza rănilor grave la bazin şi a fracturii de bază de craniu, tânăra a fost dusă iniţial la Spitalul Clinic de Urgenţe, după care, în lipsa unui spaţiu adecvat în care să îşi desfăşoare activitatea medicii din mai multe specialităţi, a fost transferată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, iar de aici la Spitalul de Neurochirurgie.
'Pacienta se află internată în stare gravă la Clinica de Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, motiv pentru care am dorit să salvăm viaţa copilului', a declarat pentru AGERPRES dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.
Prof.univ.dr Mircea Onofriescu, directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, a declarat pentru AGERPRES că nou-născutul, un băieţel în greutate de 2,750 kg, a fost dus la Clinica de Terapie Intensivă Neonatologică din cadrul spitalului.
Dr. Florin Grămadă susţine că nu îşi aminteşte ca vreuna din pacientele Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi să fi născut în cadrul unităţii medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.
Iaşi: Un bărbat călcat de tren, un nou caz 'Lăzărescu' Un bărbat, victimă a unui accident feroviar, a fost plimbat timp de şase ore între trei spitale deoarece Iaşiul nu are o unitate medicală în care să funcţioneze mai multe sectoare medicale.