Cele mai citite
 


Clara Popescu: Casele de asigurări nu mai primesc reţetele pentru diabetici
miercuri, 15 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casele de Asigurare de Sănătate nu mai primesc reţetele diabeticilor eliberate de farmacii pentru că s-a epuizat bugetul pentru diabetici, a declarat pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, farmacist Clara Popescu.
Ea a menţionat însă că, totuşi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a primit reţetele eliberate de farmacii până în luna iulie. Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor spune că în această situaţie farmaciile fie nu mai onorează deloc reţelele pentru diabetici, fie îşi asumă riscul de a elibera medicamentele.
De asemenea, Casa de Asigurări de Sănătate de la Cluj chiar a atras atenţia farmaciştilor că, dacă eliberează medicamente fără ca să existe posibilitatea primirii de către Casa de Asigurări, îşi asumă riscuri, a mai menţionat Clara Popescu.
La rândul său, Sorin Paveliu, consultant pe probleme de sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, că în opinia sa această situaţie se explică prin faptul că banii de la rectificarea bugetară, deşi au fost aprobaţi de Guvern, nu au fost viraţi în totalitate de Ministerul Finanţelor către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...