Cele mai citite
 


Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la zi datoriile acestora.
Preşedintele CJ Vrancea a mai arătat în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Judeţean Vrancea că a trimis către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea protocoalele de predare-primire a spitalelor cu o serie de amendamente făcute de către instituţia pe care o conduce, respectiv plata datoriilor, asigurarea sumelor de funcţionare şi un program de reabilitare a unităţilor spitaliceşti, însă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din judeţul Vrancea au refuzat semnarea documentului.
'Din nefericire, domniile lor le-au remis şi au spus că nu sunt autorizaţi de Ministerul Sănătăţii şi de guvernul portocaliu să preia sau să preia spitalele în baza unor asemenea protocoale. Ne roagă să facem menţiunile după semnătură. Şmecherii de astea, hoţii la drumul mare nu pot să accept. Nu pot să păcălesc cetăţenii judeţului Vrancea! Nu îmi permit acest lucru. Guvernul are datoria să predea administraţiilor publice judeţene sau locale spitalele fără nici un leu datorie în aşa fel încât funcţionarea acestora să devină o realitate mult mai bună', a afirmat Oprişan.
De asemenea, el a mai dat asigurări că, după preluare, va reuşi reducerea cheltuielilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu 30%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Filiala judeţeană PNL protestează faţă de comasările din Sănătate Filiala Vrancea a Partidului Naţional Liberal apreciază ca aberant proiectul Ministerului Sănătăţii în legătură cu comasarea în Vrancea a Spitalelor Vidra şi Dumbrăveni, care vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean şi transformarea în cămine de bătrâni a unităţilor spitaliceşti din Odobeşti şi Mărăşeşti...