Cele mai citite
 


Paste de periaj pentru hipersensibilitate dentinară
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - O nouă pastă de profilaxie cu tehnologia Pro-argin pentru tratarea dinţilor sensibili va fi lansată în curând.

Produsul - ce a fost lansat la 1 mai - tratează hipersensibilitatea pentru o singură aplicare, oferind calmarea imediată şi de durată. Acest tratament se face în cabinetul medicului stomatolog. Prin această nouă tehnologie cu arginină se formează un strat mineral bogat în calciu pe suprafaţa dinţilor care sigilează canaliculele şi blochează transmiterea stimulilor care activează terminaţiile nervoase provocând durerea. Stratul mineral rezistă atacului acid cum este cel provocat de anumite băuturi acide şi carbogazoase. Cercetările arată că arginina, un aminoacid, este un component natural al salivei cu efect protector care oferă beneficii sănătăţii orale.

România este una dintre primele ţări europene în care apare acest produs - Colgate Sensitive - Pro-Relief - ca soluţie de tratament în cabinetul de medicină dentară la numai două săptămâni de la lansarea sa în premieră mondială în SUA. Aplicarea acestui produs, care este testat clinic, este similară cu a unei paste de profilaxie uzuale şi produce calmarea imediată a sensibilităţii care durează patru săptămâni.

Tratamentul este aplicat exclusiv în cabinetele dentare şi poate fi folosit atât pentru pacienţii cu hipersensibilitate dentinară manifestă, cât şi în scop profilactic, înainte şi după procedurile dentare ce pot determina apariţia hipersensibilităţii dentinare, respectiv detartraj, intervenţii chirurgicale parodontale.

Hipersensibilitatea dentinară este o problemă comună care afectează până la 57% dintre adulţi la nivel mondial, în ciuda popularităţii metodelor de control bazate pe paste de dinţi care folosesc concentraţii ridicate de săruri de fluor şi de potasiu.

Persoanele care suferă de afecţiuni parodontale asociază acestor probleme şi hipersensibilitatea în aproape 98% din cazuri. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dinti sensibili? Dr. Andra Custura iti spune cum ii poti ingriji acasa Sensibilitatea dentara este una din cele mai comune probleme dentare cu care se confrunta majoritatea pacientilor, dar care in acelasi timp este si foarte rar tratata. Sensibilitatea care apare este un semn clar ca exisa o problema la nivelul cavitatii bucale si al dintilor, de aceea cauza trebuie...
Tratament pentru durerea dinţilor sensibili Durerea dinţilor sensibili poate fi calmată cu o nouă pastă de dinţi, care asigură şi o protecţie pe termen lung împotriva apariţiei acestei dureri.
Mureş: 'Kid's Smile', campanie a studenţilor Facultăţii de Stomatologie pentru promovarea igienei orale în rândul copiilor Studenţii Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş au anunţat luni demararea campaniei 'Kid's Smile' pentru conştientizarea copiilor asupra importanţei pe care o are igiena orală.
Colgate lansează un produs revoluţionar pentru protecția împotriva cariei dentare: Colgate© Maximum Cavity Protection cu Agentul de Neutralizare al Acizilor™ În cadrul celor două evenimente de importanță majoră în lumea stomatologică, Congresul Internaţional de Medicină Dentară Transilvania şi Expoziţia Internaţională de Echipamente şi Produse de Medicină Dentară DENTA, Colgate, lider mondial în igienă orală, prezintă un produs revoluţionar pentru...
Timişorenii sunt cei mai mari consumatori de pastă de dinţi din ţară Timişoara are cel mai mare consum de pastă şi periuţe de dinţi, fiecare locuitor consumând în medie un tub de pastă lunar, au anunţat marţi, la Timişoara, reprezentanţii Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER), în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul finalizării proiectului...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.