Cele mai citite
 


Biopsia de san (lb.engl.)
joi, 16 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Video
 

 

 Medicul ti-a recomandat sa efectuezi o biopsie de san (lumpectomie). Ce inseamna asta?
 
Biopsie este un termen general care inseamna prelevarea unui fragment de tesut sau de organ in scopul de a fi examinat microscopic.
 
Medicul ti-a recomandat aceasta procedura nu pentru ca esti neaparat bolnava, ci pentru ca biopsia de san este una dintre cele mai exacte metode de analizare a tesutului mamar.  
 
Biopsia de san este necesara pentru a verifica daca o formatiune tumorala descoperita la nivelul sanului este maligna sau este o tumora mamara benigna.
 
Si pentru ca furnizeaza rezultate exacte pentru diagnosticare, biopsia de san este o procedura foarte importanta in lupta impotriva cancerului de san.

 

 

Notare
Comentarii
de RamonaS
Foarte interesant. Eu m-am speriat groaznic pentru ca am avut ceea ce s-a descoperit ulterior a fi o tumoare benigna. Noroc ca am fost la Dr. Claudia Teodorescu la Donna Medical Center din prima si a vazut-o ca era asa de mica incat sunt sigura ca as fi umblat pe la zeci de medici si n-ar fi vazut-o. Am avut eu un feeling ca ceva e in neregula cu mine si bine am facut ca m-am dus la control la doamna Teodorescu la recomandarea unei prietene. Va recomand sa va duceti la control macar anual. Uitati mai multe informatii aici daca va intereseaza: www.donna-medicalcenter.ro

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DIAGNOSTICAREA CANCERULUI DE SAN Nu în toate cazurile cancerul este fatal. Tratamentul cancerului a fost îmbunătăţit enorm în ultima vreme şi mii de oameni sunt vindecaţi în fiecare an. Totuşi un cancer mai puţin extins este mult mai uşor de tratat, decât unul avansat sau metastazat. în concluzie, diagnosticarea timpurie este...
Cancerul mamar – un pericol tacut ce poate fi depistat la timp „Un control la timp inseamna mai mult timp!”, acesta este principalul sfat al specialistilor oncologi atunci cand adreseaza o boala tot mai frecventa in cazul femeilor: cancerul la san.
FIBROADENOMUL MAMAR Fibroadenomul mamar este o tumora benigna frecvent intalnita in randul femeilor sub 40 de ani, in 15% din cazuri fiind multiplu sau bilateral. Poate aparea si la adolescenta, imbracand uneori forma de fibroadenom juvenil gigant, cu dimensiuni de peste 5 cm si crestere rapida.
Gral Medical desfasoara campania de preventie a cancerului de san Gral Medical desfasoara in perioada 03.11.2014 – 31.12.2014 campania de preventie a cancerului de san „Viitorul depinde de tine. Ia masuri acum!”.
Cancerul de prostată va putea fi diagnosticat cu ajutorul unei analize de sânge Londra, 9 oct /Agerpres/- O analiză de sânge va putea ajuta la diagnosticarea cancerul de prostată, ceea ce va permite medicilor să identifice amprenta genetică pe care tumora o lasă pe celulele afectate, a anunţat marţi revista medicală 'The Lancet Oncology', citată de agenţia EFE.
Cateva metode de realizare a unei biopsii de san (animatie-lb.engl.) Aceasta animatie 3D prezinta cateva din metodele de realizarea a unei biopsii: - Biopsia aspirativa cu ac - Biopsia prin punctie ghidata stereotactic - Biopsia ghidata prin ultrasunete - Biopsia deschisa (interventie chirurgicala)