Cele mai citite
 


Autoexaminarea sanilor - cea mai simpla metoda de prevenire a cancerului la san (lb.engl.)
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

 Autoexaminarea sanilor este modul cel mai rapid pentru a depista orice fel de schimbare aparuta in ceea ce priveste starea de sanatate a sanilor si mai ales este cea mai la indemana metoda pentru prevenirea cancerului de san.
 
Autoexaminarea sanilor trebuie facuta o data pe luna, pe cat posibil, in aceeasi zi a lunii, dupa perioada de menstruatie cand sanii nu mai sunt tensionati, perioada menstruatiei aducand cu sine unele modificari in ceea ce priveste starea sanilor.
 
Trebuie urmarite aparitia unui (unor) nodul(i), dezvoltarea unui nodul deja existent si despre a carui existenta se stia prin palparile anterioare sau aparitia unor dureri la palpare, schimbari de dimensiune sau forma a sanului, aparitia unor leziuni pe piele, aparitia unor secretii neobisnuite din mamelon.

 

In astfel de situatii trebuie sa va programati imediat la medic. Acesta va sti ce masuri trebuie luate in continuare.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CANCERUL DE SAN: Autoexaminarea sânilor Autoexaminarea sânilor este modul cel mai rapid pentru a depista orice fel de schimbare apărută în ceea ce priveşte starea de sănătate a sânilor şi, mai ales, este cea mai la îndemână metodă pentru prevenirea cancerului de sân.
Academia Europeană de Dermatovenerologie a lansat campania de prevenire a dermatozelor profesionale Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Dermatozele profesionale sunt afecţiuni cutanate determinate, agravate sau întreţinute, în totalitate sau parţial, de exercitarea unor profesii, a declarat, vineri, prof. dr. George Sorin Ţiplică, şeful Secţiei II Dermatologie de la Spitalul Colentina, cu prilejul lansării...
Starea de sănătate a persoanelor cu vârste între 10-24 ani este adesea neglijată în întreaga lume (studiu) În timp ce starea de sănătate a copiilor sub cinci ani s-a îmbunătăţit considerabil în lume, cei între 10 şi 24 de ani suferă de decenii de lipsă de îngrijire şi prevenţie, mai ales în ţările sărace, ceea ce le compromite viitorul, potrivit unui amplu studiu publicat în revista britanică 'The Lancet'...
O viziune absolut nouă asupra cancerului 'Vechiul mod de gândire considera cancerul ca un proces linear. O celulă modificată suferea tot mai multe modificări, despre care se credea că nu pot dispărea în mod spontan', spune doctorul Barnett Kramer, director asociat pentru prevenire la Institutul naţional de Sănătate american, după publicarea...
Starea de sănătate a bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este stabilă Starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de leziuni termice în accidentul colectiv produs în urmă cu 21 de zile la Maternitatea Giuleşti este nemodificată faţă de ziua precedentă şi concordantă cu tipul şi severitatea leziunilor.
CANCERUL DE SAN: Preventia; Semne si simptome Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7.929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 decese anual (Globocan 2008).