Cele mai citite
 


Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean aşteaptă salariul pe card până la ora 12,00
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila aşteaptă, până la ora 12,00, să le intre pe card-uri banii pentru salariu, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, fiind hotărâţi să continue protestul, pentru a treia zi consecutiv, dacă aceştia nu le vor fi viraţi în conturi.
Neîncrezători că promisiunea managerului spitalului este reală, protestatarii şi-au propus să continue revolta şi joi, dacă banii de salariu nu vor fi pe card-uri până la ora 12,00.

'Din discuţiile avute cu colegii mei, nu am semnale că banii ar fi intrat pe card-uri. Cu siguranţă se va continua protestul, dacă nu vom primi salariile aşa cum ni s-a promis. Eu, personal, le-am sugerat unora dintre dumnealor să aibă o oarecare rezervă. Să aştepte ora 12,00-12,30, să vedem care este situaţia şi, eventual, să reiterăm forma de protest. Ceea ce s-a întâmplat alaltăieri şi ieri este un semnal că nu cedăm', a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Petre, asistentă în cadrul Spitalului Judeţean.

Managerul Rodica Sin a ieşit miercuri seară în faţa protestatarilor, care se adunaseră în curtea instituţiei de la primele ore ale dimineţii, şi le-a declarat că îşi vor primi integral salariile pe luna august cu toate sporurile existente şi că banii au fost viraţi deja pe card-uri.

'Astăzi (miercuri - n.r.) am băgat banii pe card-uri şi se dau salariile. Toate sporurile sunt plătite integral, mai puţin sporul de conducere, de la manager până la ultimul angajat. Vom reveni şi asupra acestui calcul în două-trei zile. Dacă sunt erori, vă rog să-mi spuneţi prin şeful de secţie', a declarat Rodica Sin.

Managerul Spitalului Judeţean a mai spus miercuri că, de acum înainte, va discuta direct cu şefii de secţie pentru a le comunica deciziile, evitând să mai implice sindicatul în comunicarea cu angajaţii spitalului.

'Vă transmit că, de azi înainte, toate comunicările Comitetului Director vor veni direct către personal prin şefii de secţii. Nu voi mai apela la serviciile sindicatului decât atunci când sunt probleme legate strict de contractul colectiv de muncă. Celelalte probleme le voi discuta direct cu personalul', a spus Rodica Sin.

Preşedintele interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, a declarat că această decizie luată de managerul spitalului este ilegală, deoarece încalcă contractul colectiv de muncă şi i-a avertizat pe angajaţii spitalului că în acest context nu vor mai fi apăraţi în faţa deciziilor conducerii spitalului.

Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde au fost informaţi despre situaţia existentă, care a dus la apariţia acestor tensiuni sociale, şi au declanşat o anchetă în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.