Cele mai citite
 


Deficienţe grave în clinicile de chirurgie plastică din Marea Britanie
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un raport medical cu privire la situaţia în care se află clinicile private de chirurgie plastică din Marea Britanie a dezvăluit că există deficienţe grave atât în ceea ce priveşte gradul de pregătire al chirurgilor, cât şi al echipei pe care aceştia o conduc, transmite joi Efe.
În unele cazuri, aceste deficienţe pun în pericol viaţa pacienţilor, semnalează documentul Organizaţiei 'National Confidential Enquiry into Patient Outcome and Death' (NCEPOD), în care se solicită o reglementare strictă a acestui sector de activitate de către guvern.

Peste jumătate din clinicile investigate nu au respectat regulile stabilite de autoritatea de reglementare, refuzând să completeze chestionarul pus la dispoziţie, a informat joi ziarul britanic 'The Guardian'.

'A fost foarte dificil să obţinem informaţii referitoare la acest sector', s-a plâns chirurgul Ian Martin, unul dintre autorii raportului.

Potrivit acestuia, spitalele şi clinicile de chirurgie estetică oferă o varietate foarte mare de servicii, de la operaţii de mărire a sânilor, până la liposucţie sau rinoplastie, însă mulţi chirurgi care lucrează în aceste unităţi nu au suficientă experienţă pentru toate operaţiile efectuate.

Cu excepţia operaţiei de mărire a sânilor - intevenţia estetică cea mai obişnuită -, majoritatea centrelor medicale realizează anual sub 20 din celelalte proceduri chirurgicale oferite, fapt care creează motiv de îngrijorare cu privire la lipsa de experienţă a medicilor.

Mai puţin de jumătate din sălile de operaţii sunt echipate corespunzător, iar 22 la sută nu au permanent la dispoziţie aşa-numita echipă de 'resuscitare', în caz de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Doar 1% dintre femeile care au nevoie de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie Aproximativ 1% dintre femeile care au nevoie de operaţii de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul Dragoş Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Floreasca' Bucureşti...
Lascăr: La unitatea modernă de îngrijire a bolnavilor arşi grav au fost angajaţi medici şi cadre medii La unitatea de îngrijire a arşilor grav din Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost angajaţi cinci medici şi 35 de cadre medii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof dr Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie.
Chirurgia robotică ar putea fi utilizată în chirurgia reconstructivă la Spitalul Floreasca Tehnica de chirurgie robotică ar putea fi utilizată în perioada următoare la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă 'Floreasca', a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful clinicii, cu ocazia Congresului Internaţional de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă.
Operaţii estetice necesare pentru sănătate Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică, prezintă câteva cazuri în care intervenţiile chirurgicale estetice pot rezolva o afecţiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sănătate.
Incendiu Colectiv/ Dr. Ioan Lascăr: În cazul pacientului internat la Floreasca, prognosticul rămâne rezervat Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a declarat miercuri pentru AGERPRES că prognosticul în cazul pacientului rănit în clubul Colectiv, care este încă internat în unitatea medicală, rămâne rezervat.