Cele mai citite
 


Numărul persoanelor cu boli degenerative ale articulaţiilor, în creştere
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Statisticile medicale arată că din ce în ce mai mulţi oameni suferă de afecţiuni degenerative ale articulaţiilor, în mod special de coxartroză.

Printre cauzele cel mai des întâlnite ale acestui tip de afecţiuni se numără obezitatea, scăderea tonusului muscular, traumatismele, îmbătrânirea ţesuturilor, ereditatea, condiţiile statice defectuoase, malformaţiile congenitale (de exemplu luxaţia congenitală de şold), precum şi încălţămintea inadecvată.

Problemele articulaţiilor şoldurilor sunt frecvente după vârsta de 50 de ani, cauzând dureri cu timpul permanente şi invalidante, redoare, reducerea mobilităţii, dificultate în mers ducând cu timpul la anchiloză, cracmente la mobilizare, deformaţii articulare şi în final şchiopătarea. Astfel, aceste simptome duc la dificultăţi în menţinerea unei posturi corecte, a stabilităţii şi siguranţei corpului şi, nu în ultimul rând, la reducerea calităţii vieţii cauzată de durerile resimţite.

Persoanele suferinde pot alege o intervenţie chirurgicală pentru tratarea afecţiunilor articulaţiei şoldului, pentru a-şi îmbunătăţi funcţia locomotorie, însă opţiunea operaţiilor se poate dovedi o alegere traumatizantă şi extrem de complexă. Numeroase terapii pot alina durerea asociată condiţiilor mai sus-menţionate şi pot amâna nevoia apelării la o încheietură artificială. Însă pentru pacienţii care au suferit deja o operaţie, astfel de probleme sunt inevitabile.

Încălţămintea MBT intervine pozitiv atât în prevenirea afecţiunilor, cât şi în perioada de recuperare postoperatorie, conform unui studiu realizat de una dintre cele mai prestigioase universităţi din Europa, Eberhard Karl, din Tübingen, Germania.

Timp de zece săptămâni, 59 de subiecţi suferind de artroză sau cu proteză pentru articulaţia şoldului au urmat un tratament diferenţiat prin integrarea alături de terapia convenţională a exerciţiilor cu încălţămintea specială MBT în grupul de antrenament. Programul terapeutic pregătit şi monitorizat de specialiştii MBT a inclus mişcări uşoare zilnice, exerciţii sportive, alergare uşoară, precum şi un orar de mers intensiv, pentru verificarea şi întărirea rezistenţei la un astfel de efort.

Studiile efectuate de specialiştii MBT şi Universitatea din Tübingen au demonstrat îmbunătăţiri semnificative în urma utilizării încălţămintei MBT. Abilităţile de coordonare au fost ameliorate iar durerile specifice afecţiunilor şoldului - reduse considerabil.

Prin caracteristicile sale - tehnologia tălpii instabile şi structura unică a încălţării - MBT asigură o stare generală de sănătate atât pacienţilor care suferă de coxartroză, cât şi celor cu încheietură artificială implantată. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)
GONARTROZA Gonartroza reprezinta deformarea articulatiei genunchiului. La nivelul genunchiului exista doua articulatii: femuro- tibiala si femuro - patelara, iar procesul de uzura le poate afecta separat sau impreuna.
Tratament pentru artroză cu proteine din sânge Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Orthokine - tratamentul autolog al artrozei, este o metodă inovatoare cu proteine din sângele pacientului, metoda ce are la bază descoperirile ortopediei moleculare.
Terapia Orthokine combate artroza gleznei Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia...
Artroza, una dintre cele mai vechi boli Artroza este una dintre cele mai vechi boli, fiind întâlnită şi la animale, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Andra Bălănescu, de la Departamentul de Reumatologie al Spitalului "Sfânta Maria".
Medicină: Sportul practicat intensiv în copilărie favorizează artroza şoldului (studiu) Cazurile de artroză a şoldului sunt puternic influenţate de practicarea intensivă a unui sport în copilărie. Potrivit Universităţii din Berna, dezvoltarea anormală a coapsei, datorată mişcărilor repetate de la fotbal sau baschet, creşte riscul de a dezvolta artroză, scrie site-ul lesquotidiennes.com...