Cele mai citite
 


La Spitalul Judeţean Brăila se impune reorganizarea unităţii
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Raportul Comisiei Ministerului Sănătăţii care a analizat situaţia conflictuală de la Spitalul Judeţean Brăila a evidenţiat că sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, AGERPRES.
Comisia a mai arătat că, din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii. Mai mult, sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat şi este supradimensionată schema de personal administrativ.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţa de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar.
Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei.
Unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea unui dialog, în vederea rezolvării reorganizării unităţii, într-un cadru legal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bunea Stancu: Comisia ministrului Sănătăţii, care a venit la Spitalul Judeţean din Brăila, nu a fost legală Brăila, 16 sep /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ''nu a fost legală'' comisia Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care a venit miercuri să medieze conflictul izbucnit la Spitalul Judeţean...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.