Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele CJ susţine că salariaţii Spitalului Judeţean au fost manipulaţi să protesteze
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliul Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care au protestat timp de două zile în curtea instituţiei împotriva tăierii sporurilor salariale, au fost manipulaţi să se revolte.
''Oamenii au fost manipulaţi, orientaţi, cum vreţi să-i spuneţi. O parte dintre oamenii politici au venit cu găselniţa găselniţelor, că vinovat că s-a ajuns la această stare conflictuală este CJ. În ultimele 30 de zile, în incinta spitalului judeţean s-a răspândit zvonul că în spatele nu ştiu căror restructurări sau tăieri de salarii este implicarea noastră, a CJ, şi a mea, ca şi preşedinte. Am fost acuzat că am cumpărat echipamentul medical de imagistică din salariile oamenilor, până acolo s-a ajuns cu dezinformarea', a declarat Stancu.
În ceea ce priveşte conflictul social de la spital, care a degenerat în acte de violenţă, preşedintele CJ a spus că oamenii au fost provocaţi de angajaţii firmei care asigură paza în spital şi incitaţi de persoane infiltrate în grupul de protestatari.
''Vizavi de spartul geamurilor, nu cred că ne-a adus o imagine bună la nivel naţional. Acolo oamenii au fost provocaţi de către organele de pază ale spitalului, care se pare că ar fi folosit gaze lacrimogene, şi incitaţi de persoane intercalate, care au creat starea conflictuală, alimentată de fel de fel de zvonuri. Nu uitaţi că în spital nu lucrează doar 300 de oameni, câţi au ieşit în stradă', a spus Stancu.
Preşedintele CJ a ţinut să precizeze că repartizarea salariilor şi a sporurilor ''nu este de competenţa CJ', ci a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, şi a Colegiului Director, conform legii spitalelor.
''Treaba noastră, a Consiliului Judeţean, este de preluare a competenţelor privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii de la spital şi să ne ocupăm, conform celor legale, de imobilele existente, care sunt în patrimoniul public al judeţului şi, eventual, dotările cu aparatură medicală. Responsabil de salarizări este managerul spitalului, conform Legii 95, împreună cu colegiul director', a adăugat Stancu.
Gheorghe Bunea Stancu a mai spus că managerul pus la Spitalul Judeţean este unul cu statut de interimar şi, dacă se va constata că nu se descurcă pe această funcţie, va fi schimbat, dar că problema cea mai gravă a spitalului la această dată este legată de lipsa perspectivelor, Spitalul Judeţean fiind adus în această stare de fostul manager, Ştefan Mihăilescu, care a încărcat cu pentru 30% schema de personal din unitate.
'Lucrurile sunt scăpate de sub control în ceea ce priveşte perspectiva acestui spital. Cred că acolo trebuie luate soluţii radicale, chiar dacă în trepte, pentru că în felul acesta vom ajunge să punem lacăt pe spital. Acest spital s-a înfiinţat pentru a trata oameni. Numai cu salarii şi cu sporuri nu putem trata oameni, dacă nu avem aparatură şi materiale sanitare. De ce nu se întâmplă acelaşi lucru la celelalte spitale? Aici s-a ajuns aşa din cauza unui manageriat care nu a fost cel mai bun, care a condus la lipsa totală a medicamentelor şi la un act medical care nu este gustat de cetăţeni', a completat Stancu.
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi-au primit pe carduri, în cursul zilei de joi, banii pentru salarii, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, motiv pentru care nu au mai continuat protestul în curtea instituţiei, dar au avertizat că îl vor relua luna viitoare, dacă vor întâmpina aceleaşi probleme salariale.
Managerul Rodica Sin a ieşit miercuri seară în faţa protestatarilor, care se adunaseră în curtea instituţiei de la primele ore ale dimineţii, şi le-a declarat că îşi vor primi integral salariile pe luna august cu toate sporurile existente şi că banii au fost viraţi deja pe card-uri.
Neîncrezători că promisiunea managerului spitalului este reală, protestatarii şi-au propus să continue revolta şi joi, dacă banii de salarii nu vor fi pe card-uri până la ora 12,00. Managerul Spitalului Judeţean a mai declarat miercuri că, de acum înainte, va discuta direct cu şefii de secţie pentru a le comunica deciziile, evitând să mai implice sindicatul în comunicare cu angajaţii spitalului.
Preşedintele interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, a declarat că această decizie luată de managerul spitalului este ilegală, deoarece încalcă contractul colectiv de muncă şi i-a avertizat pe angajaţii spitalului că în acest context nu vor mai fi apăraţi în faţa deciziilor conducerii spitalului.
Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde fost informaţi cu situaţia existentă aici, care a dus la apariţia acestor tensiuni sociale, şi au declanşat o anchetă în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Rodica Sin: Angajaţii Spitalului Judeţean Brăila îşi vor primi integral salariile Managerul Spitalului de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, a ieşit miercuri după amiază în faţa protestatarilor aflaţi în curtea spitalului şi le-a declarat că îşi vor primi integral salariile pe luna august cu toate sporurile existente şi că banii au fost viraţi deja pe card-uri.
Brăila: Preşedintele CJ ia în calcul revocarea hotărârii de preluare a spitalului judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul revocarea hotărârii de preluare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pe fondul conflictului social izbucnit aici, în timpul căruia s-au scandat lozinci împotriva CJ,...
Brăila: Sesizări că la bucătăria Spitalului Judeţean s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări Brăila, 24 apr /Agerpres - Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce a primit sesizări cu privire la faptul că în bucătăria spitalului s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări, organizate...
Brăila: O echipă de medici din SUA va extirpa laparoscopic tumori, în premieră la Spitalul Judeţean O echipă de 15 medici din SUA va sosi în luna iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, cu aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru a extirpa laparoscopic tumori în premieră în România, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: intervenţii chirurgicale în premieră, făcute de medici americani O echipă de medici din SUA va sosi vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu aparatură medicală de ultimă generaţie pentru a extirpa laparoscopic tumori în premieră în România.