Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele CJ ia în calcul revocarea hotărârii de preluare a spitalului judeţean
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul revocarea hotărârii de preluare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pe fondul conflictului social izbucnit aici, în timpul căruia s-au scandat lozinci împotriva CJ, proprietarul spitalului în momentul de faţă.
'Iau în calcul, dacă legea permite, revocarea hotărârii de CJ pentru preluarea spitalului judeţean, pe motiv că vinovat este CJ că s-a ajuns la această stare conflictuală. Nu ştiu de unde până unde noi ne ocupăm de salariile angajaţilor de aici şi nu ştiu cât de rău am făcut noi spitalului judeţean pompând nişte bani aici', a afirmat preşedintele CJ.
Gheorghe Bunea Stancu a mai spus că va supune consilierilor judeţeni spre aprobare propunerea de sistare a investiţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă, dacă tot nu sunt apreciate.
'Vom vedea dacă continuăm investiţiile în spitalul judeţean sau nu. S-a uitat că CJ a rezolvat problema lifturilor, că se cădea din lift. S-a uitat că alimentarea cu energie electrică se făcea cu cozi de mătură şi totul s-a făcut pe banii CJ. Uităm că astăzi în curte se asfaltează că mergeai ca în filmele cu proşti acolo. Sunt şi alte lucruri în curs de a se face. Va trebui să ne gândim dacă le continuăm', a spus Stancu.
Supărarea preşedintelui CJ mai este legată şi de faptul că, potrivit declaraţie acestuia, salariaţii spitalului care au protestat timp de două zile, s-au lăsat manipulaţi de oamenii politici şi au strigat lozinci împotriva CJ.
Preşedintele CJ a ţinut să precizeze că repartizarea salariilor şi a sporurilor 'nu este de competenţa CJ', ci a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Rodica Sin, şi a Colegiului Director, conform legii spitalelor.
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi-au primit pe carduri, în cursul zilei de joi, banii pentru salarii, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, motiv pentru care nu au mai continuat protestul în curtea instituţiei, dar au avertizat că îl vor relua luna viitoare, dacă vor întâmpina aceleaşi probleme salariale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean aşteaptă salariul pe card până la ora 12,00 Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila aşteaptă, până la ora 12,00, să le intre pe card-uri banii pentru salariu, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, fiind hotărâţi să continue protestul, pentru a treia zi consecutiv, dacă aceştia nu le vor fi viraţi în conturi.
Managerul SJU Brăila: Am iniţiat o plângere la Parchet privind şpăgile date la angajarea pe posturi în spital Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că "a iniţiat" o plângere la Parchet în ceea ce priveşte şpăgile care s-au dat pentru ocuparea unor posturi în Spitalul Judeţean Brăila.
Brăila: Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă au crescut de la 50.000 de lei la 900.000 de lei Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au crescut de la 50.000 de lei, câţi erau în noiembrie 2010, când instituţia a trecut în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, la 900.000 de lei în noiembrie 2011, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Managerul Spitalului Judeţean nu ştie dacă mai poate folosi dezinfectanţi de la Hexi Pharma Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu, a declarat pentru AGERPRES că nu ştie dacă mai poate sau nu folosi în spital dezinfectanţi de la Hexi Pharma, pentru că nu a primit nimic oficial în acest sens, chiar dacă probele - martor arată că la Spitalul Judeţean Brăila dez...
Brăila: Conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean va fi mediat de Prefectură Conflictul de muncă izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe fondul nemulţumirilor salariale, care a degenerat în acte de violenţă, va fi mediat marţi în Comisia de dialog social, constituită la nivelul Prefecturii.
Brăila: Protest în forţă în curtea Spitalului de Urgenţă Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila protestează marţi în curtea unităţii, nemulţumiţi că le-au fost reduse salariile şi cer demisia managerului Rodica Sin, încercând să intre cu forţa în biroul acesteia.