Cele mai citite
 


Timiş: Asistenta acuzată că i-a pus unui bebeluş leucoplast pe gură este nevinovată
vineri, 17 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de disciplină a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, întrunită joi, a decis că este nevinovată asistenta acuzată, miercuri, de mama unui bebeluş, că i-a lipit suzeta cu un leucoplast pe gură sugarului său, ca să nu plângă.
Potrivit declaraţiilor dr. Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al spitalului, Comisia a concluzionat că asistenta a acţionat în corespunzător fişei postului, iar mama bebeluşului de două luni a dat dovadă de 'rea-intenţie', pentru că, în primul rând, a regizat imaginile date publicităţii în presă, şi abia după aceea a sesizat conducerea spitalului.
'Ca urmare a acestei analize, s-a constatat că tratamentul şi îngrijirea pacientului au fost corespunzătoare, fiind a patra oară internat copilul, la solicitarea mamei, în acelaşi sector, în cele două luni de viaţă şi neexistând nemulţumiri anterioare. Atribuţiile din fişa postului infirmierei au fost respectate. Interpretarea mamei este proprie şi intenţionat exagerată şi porneşte de la plasarea unui plasture, identică cu alte fixări de tubulaturi medicale, care nu a cauzat prejudicii stării copilului, în general, şi nici în acest caz', a arătat Mihai Gafencu.
De asemenea, Gafencu a adăugat că spitalul îşi rezervă dreptul de a o acţiona în judecată pe mama sugarului pentru prejudicii aduse instituţiei medicale.
Dr. Eugen Boia, managerul spitalului, a declarat, pentru AGERPRES, că micuţul prezenta la internare afecţiuni acute pentru care a fost spitalizat, dar şi un teren care predispunea la convulsii, recurent, pe un status neurologic dat de o encefalopatie hipoxică perinatală.
Acesta şi-a exprimat convingerea că a fost o prezentare eronată şi exagerată a faptelor 'pentru obţinerea unor avantaje' şi că 'mămica bebeluşului are un temperament mai beligerant'.
'Convulsiile pot apărea la copii, chiar şi după un plâns prelungit, când oxigenarea creierului începe să fie deficitară. În astfel de situaţii, chiar i se pune suzeta în gură copilului, pentru a-l opri din plâns, iar pentru a o fixa, se poate folosi un leucoplast. În niciun caz, aplicarea plasturelui, chiar dacă s-a produs, nu i-au adus vătămări corporale pruncului, lucru valabil pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Cu leucoplast se fixează, de altfel, şi sondele de alimentaţie sau în alte manevre medicale', a declarat dr. Eugen Boia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Pacienţii secţiilor de Pneumologie şi TBC ale Spitalului de Copii au fost evacuaţi Copiii internaţi la Secţiile de Pneumologie şi TBC ale Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara au fost evacuaţi, vineri, după ce imobilul a fost retrocedat în baza unei hotărâri judecătoreşti.
Timiş: Bebeluşul căruia i s-a făcut rău în avion a ajuns la spital în stare critică Fetiţa de 9 luni, căreia i s-a făcut rău, sâmbătă, în timpul unui zbor pe ruta Bucureşti-Pisa, a ajuns la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, în stare critică.
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...
Timiş: Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare Candidatul PDL la Primăria Timişoarei, chirurgul Gheorghe Nodiţi, promite că va acţiona energic pentru blocarea mafiei imobiliare din oraş, care a pus în pericol actul medical din anumite unităţi medicale ce funcţionează în imobile cumpărate de cetăţeni de etnie romă.
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Timiş: Aparat care determină compoziţia corporală la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' Clinica I Pediatrie a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara beneficiază, de miercuri, de un echipament medical destinat determinării compoziţiei corporale a micuţilor internaţi aici.