Cele mai citite
 


Bunea Stancu: Comisia ministrului Sănătăţii, care a venit la Spitalul Judeţean din Brăila, nu a fost legală
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 16 sep /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ''nu a fost legală'' comisia Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care a venit miercuri să medieze conflictul izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
'Comisia care a fost ieri la Brăila nu a fost legală. Nu avea ce să caute la Brăila, dar pentru a aplana ceea ce s-a întâmplat ieri, nu cred că a fost un lucru rău că a venit. Adevărul este că sunt oameni de specialitate, a fost profesorul Molnar, au fost oameni care au o anumită experienţă şi pot da nişte soluţii în ceea ce ni se întâmplă astăzi. Toată lumea se aştepta să incrimineze manageriatul de acolo, să incrimineze Consiliul Judeţean, dar nu s-a întâmplat asta', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că, din discuţiile purtate cu membrii comisiei, a aflat că la Brăila sporurile salariale sunt date toate la nivel maxim. ''Contractul Colectiv de Muncă de la Brăila este mult mai permisiv decât contractul colectiv pe ramură, existent în momentul de faţă', a opinat Bunea Stancu.
Raportul Comisiei Ministerului Sănătăţii care a analizat situaţia conflictuală de la Spitalul Judeţean Brăila a evidenţiat că sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, AGERPRES.
Comisia a mai arătat că, din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii. Mai mult, sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat şi este supradimensionată schema de personal administrativ.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţa de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar. Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei.
Unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea unui dialog, în vederea rezolvării reorganizării unităţii, într-un cadru legal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Judeţean Brăila se impune reorganizarea unităţii Raportul Comisiei Ministerului Sănătăţii care a analizat situaţia conflictuală de la Spitalul Judeţean Brăila a evidenţiat că sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea...
Brăila: Preşedintele CJ vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.
Brăila: Spitalul Judeţean a primit aprobarea pentru clasificare definitivă în categoria a III-a Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru clasificare definitivă în categoria a III-a, ceea ce permite continuarea proiectelor demarate în instituţia spitalicească brăileană.
Primele şase săli de operaţie de la Spitalul Judeţean Brăila vor fi gata în august Primele şase săli de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila vor fi gata în luna august, după cum a informat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Brăila: Managerul Spitalului Judeţean nu ştie dacă mai poate folosi dezinfectanţi de la Hexi Pharma Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu, a declarat pentru AGERPRES că nu ştie dacă mai poate sau nu folosi în spital dezinfectanţi de la Hexi Pharma, pentru că nu a primit nimic oficial în acest sens, chiar dacă probele - martor arată că la Spitalul Judeţean Brăila dez...