Cele mai citite
 


Prof. dr. Vladimir Beliş: Scrisoarea deschisă iniţiată de PaginaMedicală.ro - un demers necesar
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Vladimir Beliş, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Municipiului Bucureşti, unul dintre semnatarii scrisorii deschise adresate şefului statului, primului-ministru şi ministrului Sănătăţii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că demersul iniţiat de PaginaMedicală.ro este unul necesar.
'Efectele care se vor simţi după această scrisoare sunt imprevizibile. Cred însă că nu se mai poate şi trebuie găsită o rezolvare, pentru oamenii care suferă, pentru cei vulnerabili', a precizat prof. dr. Vladimir Beliş.

La rândul său, prof. dr. Ioan Lascăr, preşedinte al Colegiului Medicilor Municipiului Bucureşti, a susţinut că demersul PaginaMedicală.ro se impunea având în vedere că sănătatea trebuie să fie o prioritate la fel ca educaţia.

'Trebuie modificate radical fondurile alocate pentru sănătate. Trebuie să fie măcar între 8% şi 10% din PIB pentru a o putea reanima. Se impune o strategie pe termen lung şi detalierea pe etape a problemelor reformei, care trebuie să fie una coerentă. Aceştia sunt nişte paşi necesari pentru sănătate', a spus prof. dr. Ioan Lascăr.

PaginaMedicală.ro a iniţiat o scrisoare deschisă adresată decidenţilor de către prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vladimir Beliş, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Municipiului Bucureşti, şi dr. Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Medicilor, cu privire la starea în care se află în prezent sistemul sanitar românesc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scrisoare deschisă pentru 'resuscitarea Sănătăţii' Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Municipiu Bucureşti, prof. dr. Vladimir Beliş, şi dr. Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Medicilor, cer într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian...
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Bistriţa-Năsăud: Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, invitat la Zilele medicale bistriţene Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, se numără printre invitaţii celei de-a cincea ediţii a manifestării ştiinţifice "Zilele medicale bistriţene", organizate în perioada 22-24 aprilie de către filiala Bistriţa-Năsăud a Colegiului Medicilor, în parteneriat cu Universitatea...
Vasile Astărăstoae şi-a anunţat demisia de la şefia Colegiului Medicilor din România Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat vineri pentru AGERPRES că şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.
Vasile Astărăstoae (CMR):Alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB în 2016, pentru a opri declinul Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB pentru "a opri declinul" din sistem.
Vasile Astărăstoae: Am mari reţineri faţă de cei care fac controale în sistemul medical Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi că are mari reţineri în ceea ce îi priveşte pe cei care fac controale în sistemul medical, mai ales când se uită la CV-urile acestora.