Cele mai citite
 


Brăila: Conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean va fi mediat de Prefectură
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conflictul de muncă izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe fondul nemulţumirilor salariale, care a degenerat în acte de violenţă, va fi mediat marţi în Comisia de dialog social, constituită la nivelul Prefecturii.
Dezbaterea are loc în cadrul comisiei la solicitarea organizaţiei sindicale Sanitas, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES de către Prefectura Brăila.

''Pe ordinea de zi a comisiei se regăseşte solicitarea organizaţiei sindicale Sanitas privind medierea în cadrul Comisiei de dialog social a conflictului dintre cadrele medii sanitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Comitetul Director, ca urmare a măsurilor stabilite pentru reducerea cheltuielilor acestei unităţi medicale'', se arată în comunicat.

Timp de două zile consecutiv, marţi şi miercuri, câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean Brăila au organizat un protest spontan în curtea instituţiei, care a degenerat în acte de violenţă, prin spargerea geamurilor de la intrarea în instituţie şi folosirea de spray lacrimogen.

Angajaţii spitalului au protestat împotriva tăierii sporurilor salariale, măsură care s-a dovedit a fi ilegală, potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Victor Voiculeţ, care a decis suspendarea hotărârii Comitetului Director şi acordarea în continuare a sporurilor către salariaţii Spitalului Judeţean, conform contractului colectiv de muncă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, declara, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care au protestat timp de două zile în curtea instituţiei împotriva tăierii sporurilor salariale, au fost manipulaţi să se revolte şi că au avut instigatori în rândurile lor.

Stancu a precizat că, pe fondul conflictului social izbucnit aici, în timpul căruia s-au scandat lozinci împotriva CJ, proprietarul spitalului în momentul de faţă, ia în calcul revocarea hotărârii de preluare a Spitalului Judeţean şi sistarea investiţiilor în această unitate, dacă tot nu sunt apreciate.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Brăila, Cătălin Boboc, declara, pentru AGERPRES, că spitalul se apropie de colaps financiar, în condiţiile în care 90% din banii acordaţi acestei instituţii se duc pe salarii, având în vedere că schema de personal este depăşită cu 30%.

''Rezultatul firesc, dacă se continuă aşa, va fi falimentul şi închiderea spitalului. Dacă vom plăti o lună, două, trei, doar salariile, vom veni apoi cu un lacăt mare şi îl vom pune pe uşa spitalului'', a declarat Boboc.

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi-au primit pe carduri, în cursul zilei de joi, banii pentru salarii, promişi miercuri seară de managerul instituţiei, Rodica Sin, motiv pentru care nu au mai continuat protestul în curtea instituţiei, dar au avertizat că îl vor relua luna viitoare, dacă vor întâmpina aceleaşi probleme salariale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au protestat în curtea unităţii Cincizeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, membri ai Sindicatului Sanitas, au protestat luni, timp de două ore, în curtea unităţii, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat contractele individuale de muncă.
Brăila: A doua zi de protest spontan la Spitalului Judeţean de Urgenţă Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-au strâns miercuri dimineaţă în curtea unităţii, unde au declanşat un protest spontan, acesta fiind a doua zi când salariaţii se manifestă împotriva tăierii sporurilor, măsură care duce la reduceri salariale cu până la 70%.