Cele mai citite
 


Vaslui: Sute de persoane cu viroze şi pneumonie au ajuns la medic
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de persoane din judeţul Vaslui, dintre care jumătate copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, numărul cazurilor de viroze respiratorii este triplu faţă de perioada similară din luna august.

'Faţă de altă perioadă, numărul virozelor a crescut destul de mult. Ne aşteptăm la creşteri spectaculoase în continuare, ţinând cont că vremea se va răci', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Ea a mai spus că şi numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de pneumonie a crescut considerabil, în ultima săptămână fiind înregistrate peste 150 de cazuri noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile din cauza răcirii vremii Autorităţile sanitare vasluiene se confruntă cu o avalanşă de pacienţi care s-au îmbolnăvit din cauza răcirii vremii, aproximativ 900 de vasluieni fiind diagnosticaţi în ultima săptămână cu infecţii ale căilor respiratorii.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit de viroze în ultima săptămână Peste 600 de persoane din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de viroză respiratorie şi de pneumonie, principala cauză fiind, potrivit medicilor, condiţiile meteorologice.