Cele mai citite
 


Constanţa: Zeci de elevi cu tulburări digestive, după ce au mâncat alimentele distribuite în şcoală
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de elevi de la o şcoală generală din municipiul Constanţa au lipsit de la cursuri, vineri, pentru că nu s-au simţit bine din punct de vedere medical, iar alţii au acuzat stări de rău pe parcursul orelor desfăşurate în dimineaţa acestei zile, o posibilă cauză a îmbolnăvirilor fiind alimentele date elevilor prin Programul 'Cornul şi laptele'.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că 15 elevi nu au venit la şcoală, iar 20 care erau la ore în această zi s-au simţit rău, acuzând tulburări digestive, vărsături, diaree.
'Când inspectorii de control au ajuns astăzi la şcoala respectivă, 12 dintre cei 20 de copii fuseseră lăsaţi să plece acasă fără a fi consultaţi, pentru că medicul şcolii nu era la cabinet. Dintre ceilalţi opt care încă nu plecaseră acasă, patru au spus că au mâncat iaurt, patru au spus că nu au mâncat acest produs', a afirmat reprezentantul DSP, menţionând că nici un elev nu a fost spitalizat.
Potrivit acestuia, încă nu se poate spune că este vorba despre un focar de toxiinfecţie alimentară, ancheta desfăşurată fiind în derulare.
Inspectorii DSP au luat probe din iaurturile şi cornurile distribuite elevilor, urmând a fi supuse analizelor de laborator.
Totodată, aceştia au recomandat conducerii unităţii de învăţământ efectuarea, luni, a unui triaj epidemiologic, au lăsat recipiente pentru recoltarea de probe coproparazitologice de la elevii care se simt rău şi au solicitat să se ia măsuri de igienizare a sălilor de clasă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Liceul "Lucian Blaga", declarat închis Focarul de toxiinfecţie alimentară depistat în urmă cu o săptămână la Liceul "Lucian Blaga" din Constanţa, când 10 elevi au ajuns la spital după ce au consumat laptele distribuit prin programul gratuit "Cornul şi Laptele", a fost declarat închis de către autorităţile sanitare.
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
DSP Galaţi: Laptele distribuit elevilor de la Şcoala 'Iulia Haşdeu' era în termenul de valabilitate Laptele distribuit joi elevilor de la Şcoala Generală 'Iulia Haşdeu' din municipiul Galaţi, de unde 40 de copii au fost transportaţi la spital cu toxiinfecţie alimentară, era în termenul de valabilitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu...
Constanţa: Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la o şcoală din comuna Piatra Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă după ce, vineri, un număr de 10 elevi de la o şcoală generală din comuna Piatra nu s-au simţit bine din punct de vedere a stării de sănătate, după ce au consumat alimentele distribuite prin programul 'Cornul şi laptele'.sa