Cele mai citite
 


Un nou contraceptiv cu doză redusă de hormoni
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Endocrinologie, Mama si copilul
 

România este una dintre ţările cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani.

Specialiştii Institutului Guttmacher avertizează că, la nivel global, din cele 210 de milioane de sarcini înregistrate anual, 38% sunt neplanificate, iar 22% se finalizează prin avort la cerere. Anual, în Europa de Est, din cele 11 milioane de femei însărcinate, 57% recurg la avort.


'Din păcate, avortul a devenit astăzi un fenomen social, fiind înţeles în mod greşit drept o metodă contraceptivă. De cele mai multe ori, cauzele unui avort sunt de tip social, nu medical, incluzând situaţia financiară a mamei, statutul social şi profesional. Astfel că în prezent ne confruntăm, atât la nivel mondial, cât şi în România, cu o rată anuală foarte mare a avorturilor. Reducerea acestor cifre îngrijorătoare presupune în primul rând programe de informare şi educare privind importanţa folosirii unei metode contraceptive moderne, iar în al doilea rând punerea la dispoziţia pacientelor a unor soluţii de contracepţie accesibile şi eficiente. De aceea, lansarea unui nou contraceptiv oral pe piaţa românească este mai mult decât binevenită, comunitatea medicală câştigând astfel încă un aliat în lupta pentru reducerea numărului de sarcini nedorite şi de avorturi', a declarat prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Elias.


Contraceptivele orale moderne joacă astăzi un rol important în reducerea numărului de avorturi, a numărului de complicaţii medicale survenite în timpul sarcinilor nedorite sau post-avort şi a riscului de deces. Cu o istorie de jumătate de secol, ele reprezintă cea mai răspândită şi eficientă metodă de prevenire a sarcinii.


Noul produs lansat de Zentiva, parte a Grupului Sanofi-Aventis, Artizia® asigură protecţie contraceptivă împotriva sarcinilor nedorite, fără a determina creşteri în greutate. Acesta are doză redusă de hormoni, ce asigură protecţie crescută împotriva sarcinilor nedorite. Noul contraceptiv nu determină creşteri în greutate, oferind femeilor beneficiul unui tratament eficient, bine tolerat şi la un preţ accesibil.


'De multe ori femeile refuză tratamentul contraceptiv oral, atunci când aud sau citesc despre posibile efecte adverse precum: creştere în greutate, dureri de cap, accentuare a pilozităţii, stări de greaţă etc. Nu trebuie neglijat însă faptul că fiecare organism este diferit şi că este perfect posibil ca un tratament corect ales şi administrat conform caracteristicilor personale să reducă foarte mult riscul de apariţie a unor astfel de efecte adverse. Conţinând cele mai mici doze de hormoni - doar 0,075 mg gestoden şi 0,020 mg etinilestradiol, Artizia? oferă pacientelor o protecţie contraceptivă eficientă şi o complianţă crescută la tratament', a declarat dr. Ovidiu Saltas - Dabija, director medical Sanofi-Aventis România.


'În prezent, în România ne confruntăm cu un număr mult prea mare de avorturi - 350 de avorturi/zi şi cu un număr mult prea scăzut de femei utilizatoare de metode contraceptive - din cele 88% de femei care deţin informaţii despre existenţa contraceptivelor orale, doar 10% le folosesc. În acest context, am decis să lansăm Artizia®. Încercăm astfel să răspundem unei probleme sociale, medicale şi economice, cum este cea a avorturilor, şi oferim tuturor femeilor aflate la vârstă fertilă un contraceptiv sigur şi la un preţ accesibil. Artizia® este primul produs dintr-un portofoliu complex şi performant de produse pe care dorim să-l lansăm în următorii 5 ani şi în România. Obiectivul nostru este ca până la sfârşitul anului 2011 cel puţin 100.000 de femei cu vârste cuprinse intre 18 şi 35 de ani să beneficieze de efectul contraceptiv al Artizia® şi să prevină astfel sarcinile nedorite', a declarat dr. Sorin Iancu, marketing manager Zentiva, parte a Grupului Sanofi-Aventis.

Notare
Comentarii
de any
se gaseste deja pe piata? eu am luat karissa d as nu ma simt bine de la ele...as vrea sa incerc acestea...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Controlul sarcinii aduce pe lume copii fericiţi Contracepţia în antichitate Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de contracepţie. Deşi, unele par greu de imaginat iată câteva din metode folosite de strămoşii noştri:
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
Vaslui: Niciun avort la cerere în cursul anului trecut la SJU, concluzie a procurorilor în dosarul doctoriţelor de ginecologie La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu a fost înregistrat în cursul anului trecut niciun avort la cerere. Datele din dosarul instrumentat în cazul a două doctoriţe de la Secţia Obstetrică Ginecologie a spitalului vasluian, arestate preventiv din luna februarie, demonstrează că avorturile făcute...
Contraceptia hormonala: tipuri, beneficii, riscuri Ce presupune? Contraceptia hormonala este o metoda prin care se sisteaza ovulatia sau o metoda prin care se formeaza o bariera impotriva spermatozoizilor, practic ovarele sunt puse in repaus si astfel nu se produce ovulatie, deci nu are cum sa survina o sarcina.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...