Cele mai citite
 


Tulcea: CMR solicită judecarea în libertate a personalului acuzat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită judecarea în stare de libertate a personalului medical, asistent medical şi doctor, considerat vinovat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti.
'Prezumpţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze. Ştiu că se poate da circ, (...) dar dacă suntem solidari trebuie să ne spunem ferm poziţia. Nu poţi să condamni un om pe care să îl ţii în închisoare până la a fi judecat, un om a cărui singură vină este că a lipsit 12 minute fiindcă a fost singură. Nu trebuia să lipsească, suntem de acord', a declarat vineri, în timpul şedinţei Consiliului Naţional al CMR desfăşurată la Tulcea, preşedintele Vasile Astărăstoae.
Membrii Consiliului au aprobat în timpul reuniunii ca CMR să transmită un mesaj legat de Maternitatea Giuleşti care să aibă la bază punctele de vedere ale specialiştilor, inclusiv cel al Comisiei de anestezie şi terapie intensivă din cadrul organizaţiei profesionale, o scrisoare în care să îşi exprime îngrijorarea cu privire la modul în care se desfăşoară ancheta şi prin care să se solicite judecarea în stare de libertate a personalului medical.
'Cei care au blocat posturile, cei care nu au finanţat posturile şi cei care au manipulat chiar opinia publică sunt bine mersi, iar o fiinţă care intra în gardă singură acolo unde ar fi trebuit să fie între patru şi şase asistente, cu un salariu de mizerie, această fiinţă este singură vinovată. Medicul şef de secţie care nu era prezent este acuzat că a făcut gărzile greşit. Ce a făcut greşit? Dacă ai atâţia oameni, putea să dedubleze personalul? Nu mai spun de câte referate a făcut pentru deblocarea posturilor. Acum acest lucru se întâmplă, dar e nevoie de o tragedie în fiecare specialitate pentru a debloca posturile?', s-a arătat nemulţumit preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
În opinia sa, ancheta derulată până în prezent ar fi 'praf în ochii opiniei publice', nefiind corecte încadrarea juridică a faptei de care este acuzată asistenta medicală şi începerea urmăririi penale a medicului şef de secţie.
De altfel, şi Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi-a exprimat dezaprobarea faţă de acuzele aduse asistentei Florentina Cîrstea, arestată în urma evenimentelor petrecute pe 16 august, la Maternitatea Giuleşti, şi a solicitat judecarea ei în stare de libertate.
Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Pe 24 august, asistenta Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 argumentând că ea a dat o declaraţie nesinceră în faţa procurorilor. Incendiul de la Maternitatea Giuleşti din 16 august s-a soldat cu moartea a şase nou-născuţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.