Cele mai citite
 


Diagnosticarea precoce a adenomului de prostată, o necesitate
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Asociaţiei Române de Urologie (ARU) au discutat în cadrul Săptămânii europene a Urologiei, desfăşurată în perioada 13-17 septembrie 2010, despre afecţiunile prostatei - cancerul de prostată, prostatitele şi hiperplazia benignă de prostată, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Adenomul de prostată şi metodele de tratament ale acestei boli au fost printre principalele subiecte ale simpozionului organizat.
Dintre bărbaţii cu adenom de prostată moderată, mulţi prezintă simptome deranjante care le influenţează calitatea vieţii, inclusiv întreruperi ale somnului şi limitări ale activităţilor zilnice din cauza unei necesităţi frecvente şi imperioase de urinare, impact negativ asupra relaţiilor intime, anxietate şi teama de intervenţie chirurgicală.
Patologia prostatică reprezintă la nivel mondial o problemă de sănătate publică. Datele epidemiologice, furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, confirmă această realitate, plasând adenomul şi cancerul de prostată pe primul loc între tumorile bărbatului. Incidenţa acestor boli atinge un procent de 80% din populaţia masculină aflată în decada 8 de viaţă.
La bărbatul tânăr predomină însă afecţiunile inflamatorii, aşa numitele prostatite, boli ce afectează sever calitatea vieţii acestora. Statisticile internaţionale raportează un grad de afectare de 40% din populaţia masculină, aflată sub vârsta de 50 ani.
Examenul fizic, însoţit obligatoriu de tuşeul rectal, ecografia prostatică şi determinarea antigenului specific prostatic (PSA) sunt doar câteva pârghii pe care urologul le are la dispoziţie în stabilirea diagnosticului de certitudine.
Numai respectând protocoalele stabilite de Asociaţia Română de Urologie, împreună cu cea Europeană, se pot obţine rezultate remarcabile în diagnosticul precoce şi în managementul acestor afecţiuni redutabile, limitând automedicaţia ce poate conduce la adevărate drame medicale susţine prof. dr. Ioanel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie.
Furnizarea către populaţia generală de noţiuni medicale privitoare la incidenţa şi gravitatea deosebită a bolilor prostatice reprezintă un obiectiv major cu rol în prevenţie şi diagnostic precoce, având drept rezultantă numeroase cazuri tratate curativ, a mai subliniat preşedintele ARU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Română de Urologie: 78% dintre bărbaţii care suferă de adenom de prostată nu se tratează Peste 900.000 de bărbaţi din România, din cei 3 milioane peste 50 ani, manifestă simptome sugestive pentru hiperplazie benignă de prostată, potrivit Asociaţiei Române de Urologie (ARU).
Hiperplazia benignă de prostată sau adenomul de prostată Ce este prostata? Prostata este un organ muscular și glandular al sistemului reproducător masculin, de mărimea unei castane, localizat sub vezică, în jurul uretrei. Unul dintre rolurile prostatei este de a secreta lichidul prostatic care intră în compoziția spermei și favorizează mobilitatea s...
Adenomul de prostată - de la primele semne la tratament Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin. În România, peste 30% dintre bărbaţii cu vârsta peste 60 de ani suferă de adenom de prostată – hipertrofie benignă a prostatei, iar pentru cei de 80-85 de ani, riscul apariţiei acestuia creşte până la 90%. În acelaşi...
Tratament cu extract de serenoa pentru adenomul de prostată în formă uşoară şi moderată Peste 800.000 de bărbaţi între 50 şi 60 de ani suferă din cauza adenomului de prostată, a subliniat marţi conf. dr. urolog Valentin Ambert, de la Spitalul "Teodor Burghele", cu prilejul prezentării Studiului Flux.
Tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens 320 mg se dovedește deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată), conform studiului FLUX Studiul FLUX, publicat și în Revista Urologia Internationalis, a demonstrat că o capsulă pe zi de extract de Serenoa repens 320 mg îmbunătățește semnificativ calitatea vieții bărbaților de peste 50 de ani cu această afecţiune cronică
Afecţiuni ale prostatei afectează unul din doi români trecuţi de vârsta de 50 de ani Potrivit datelor Asociaţiei Române de Urologie, un număr foarte mare de bărbaţi suferă de afecţiuni ale prostatei, unul din doi români trecuţi de vârsta de 50 de ani prezentând simptome provocate de aceasta, iar 45.000 de bărbaţi fiind diagnosticaţi anual cu adenom de prostată.