Cele mai citite
 


Cseke Attila: Priorităţile MS pentru anul viitor sunt terapia intensivă şi oncologia
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Marghita, cu ocazia inaugurării primei clădiri reabilitate din spitalul local, că priorităţile ministerului pentru anul viitor vor fi terapia intensivă şi oncologia, domenii medicale care au nevoie de susţinere.
'Trebuie să avem în vedere că nu putem finanţa toate investiţiile ce ar fi necesare în domeniul Sănătăţii. De aceea, va trebui să alegem unele specialităţi, două sau trei, prioritare pentru investiţii. Sistemul de urgenţă funcţionează şi a fost o prioritate dotarea acestor secţii până acum', a subliniat ministrul.
El a spus că, urmărind circuitul pacientului în spital, anul viitor ar fi necesar să se reabiliteze secţiile de terapie intensivă, pe lângă care va fi acordată o atenţie deosebită oncologiei, care constituie o prioritate personală a sa, dar şi pentru că sunt din ce în ce mai mulţi pacienţi oncologici.
Ministrul Cseke Attila a participat vineri la inaugurarea primei clădiri reabilitate din Spitalul Municipal 'Dr. Pop Mircea', din Marghita, oraşul său natal. Aceasta include secţia de interne-neurologie (corp A), integral reabilitată şi mansardată din fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii. Din suma totală de 5,2 milioane lei vor mai fi reabilitate alte două clădiri, cea de obstetrică-ginecologie-neonatologie (corp B) şi cea care va include secţia de balneo-fizioterapie, bucătăria spitalului, precum şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical (corp D).
Potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al MS, ministrul a ţinut să felicite iniţiativa conducerii Spitalului Municipal din Marghita de a dezvolta secţia de balneo-fizioterapie, având la bază apa termală din zonă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.