Cele mai citite
 


Constanţa: Protest spontan al cadrelor medicale, la Spitalul Judeţean
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 200 de cadre medicale şi personal auxiliar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa au declanşat un protest spontan vineri, în curtea unităţii sanitare.
Vicepreşedintele Sindicatului Sanitas Constanţa, Violeta Caraivan, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost o acţiune spontană care a durat timp de o oră şi jumătate, nemulţumirile protestatarilor referindu-se la 'condiţiile dificile de lucru, lipsa materialelor sanitare, a medicamentelor pentru bolnavi, la reducerea salariilor, sporurilor, a numărului angajaţilor'.
'Toate aceste nemulţumiri s-au tot acumulat, iar astăzi au culminat cu acţiunea de protest. Simţeam clocotul din spatele salariaţilor, dar nu am avut ce face. Mai ales în condiţiile în care deciziile privind reorganizarea, restructurarea sunt luate unilateral de conducerea spitalului, fără consultarea reprezentanţilor salariaţilor', a afirmat lidera de sindicat.
Potrivit acesteia, o delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz. Din delegaţie au făcut parte şi reprezentanţi ai Facultăţii de Medicină, printre nemulţumirile acestora fiind modul în care Consiliul de Administraţie a schimbat din funcţii şefii de secţii, fără consultarea Senatului facultăţii.
'Domnul prefect ne-a spus că va analiza situaţia pe care i-am prezentat-o şi că va lua măsurile ce se impun dacă nu au fost respectate normele legale. A rămas că ne vom întâlni iarăşi miercuri sau joi, pentru a ni se da un răspuns concret', a spus Violeta Caraivan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un nou protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Un protest spontan a fost declanşat, joi dimineaţă, de angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Aproximativ 50 de cadre medicale au întrerupt activitatea în semn de protest faţă de refuzul conducerii instituţiei de a le promova în gradul profesional următor.
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...