Cele mai citite
 


Tulcea: Colegiul Naţional al Medicilor, nemulţumit de propunerile CAS pentru contractul cadru
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a primit vineri, la Tulcea, mandatul Consiliului Naţional al organizaţiei pentru a participa la următoarele întâlniri organizate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru contractul cadru de anul viitor.
Mandatul său are la bază trei principii, respectiv respectarea egalităţii între negociatori, respectarea tuturor furnizorilor de servicii medicale, precum şi înlăturarea acelor prevederi care permit abuzuri din partea CNAS.
În timpul Consiliului Naţional al CMR, s-a prezentat şi o informare privind consultările din data de 2 septembrie de la CNAS pentru elaborarea contractului-cadru, în opinia liderilor CMR propunerile înaintate de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate fiind 'inacceptabile'.
Printre aceste modificări se află atât scăderea valorii punctului pe pacienţi, introducerea unor noi taxe şi sancţiuni pentru medici, deschiderea posibilităţii ca autorităţile locale să decidă înfiinţarea sau desfiinţarea unor cabinete medicale, cât şi discriminarea dintre furnizorii de servicii medicale din mediul rural şi cel urban, respectiv introducerea obligativităţii ca furnizorii de servicii medicale să deţină certificate ISO 90001.
'Mai grav este faptul că există un proiect european care s-a declanşat acum, în valoare de 4,5 milioane de euro care are ca urmare stabilirea indicatorilor de calitate în instituţiile medicale, un fel de ISO. Luăm 4,5 milioane de euro, dar între timp trebuie să introducem ISO 90001. Sunt bani luaţi de pomană fără să aibă răspuns în societatea românească. (...) Este o nouă formă de căpuşare pentru anumite organisme care fac această acreditare', a declarat preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
De asemenea, în ceea ce priveşte sancţiunile care ar putea fi acordate medicilor, prof. dr. univ. Astărăstoae a menţionat că trebuie să existe reciprocitate în relaţia cu managerii CAS.
Pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Naţional al Medicilor, desfăşurată vineri la Tulcea, au figurat puncte referitoare atât la consultările de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate pentru elaborarea contractului cadru pentru anul viitor, precum şi un punct de vedere cu privire la derularea anchetei din Spitalul Giuleşti şi situaţia actuală din spitalele din Brăila şi Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: 'Contractul-cadru pentru servicii medicale nu va aduce economii!' Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat noul contract-cadru pentru anul 2010, care reglementează plata serviciilor medicale către furnizori.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Tulcea: Vasile Astărăstoae susţine că 'se va face ordine' în CMR Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, s-a declarat vineri, la Tulcea, nemulţumit din cauza membrilor CMR care au intrat în politică, dar nu îşi sprijină faptic colegii.
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.